25. juni 2021

Rejser og coronavirus

Et overblik og nyt om rejser og coronavirus

For os, der elsker at rejse er coronakrisen lidt af en udfordring. I løbet af efteråret har rejsevejledningerne ændret sig fra uge til uge, og det har stort set været umuligt at booke eller arrangere en rejse.

Hele vinteren har verden været lukket ned, men med nye regionale rejsevejledninger i sigte, ser det ud som om, at verden er ved at åbne lidt op. Denne side er tænkt som et overblik over, hvor man kan rejse hen, politiske tiltag og nyheder med fokus på rejser og coronavirus.

Hvor kan vi rejse hen?

Et flertal i folketinget er blevet enige om en plan for genåbning af grænserne. Det betyder også, at der er sat dato på, hvornår danskerne kan rejse udenlands.

Aftalen er inddelt i fire faser, hvor der skal forhandles før åbning af hver fase. Det sker for at kunne vurdere den aktuelle situation, der er afgørende for, hvilke restriktioner, som kan lempes og på hvilken dato.

Vi er lige nu i fase 3, der blev iværksat 14. maj. Her blev bl.a. grænserne for, hvor mange smittede et rejsemål må have før Udenrigsministeriet fraråder rejser forhøjet fra de tidligere 20/30 til 50/60.

26. juni vil være den helt store skæringsdato. Her forventes det, at EU har et coronapas klar, der gør det muligt at holde sommerferie i Europa. Med coronapasset kan danskere rejse frit i EU uden restriktioner eller krav om karantæne ved hjemkomst.

De enkelte landes indrejserestriktioner kan dog variere, men med et coronapas, der kan fortælle om vaccination og coronatests, forventes det, at der kan rejses i hele EU til sommer.

Disse lande er gule (pr. 19. juni)
Italien, Tyskland, Slovakiet, Østrig, Polen, Bulgarien, Malta, Portugal, Rumænien, Kroatien, Albanien, Serbien og Cypern

Disse regioner/områder er gule (pr. 19. juni)
Spanien: Murcia, Valencia, Cantabria, Mallorca, Ibiza, Menorca og alle de kanariske øer.
Grækenland: Peloponnes, Kos, Rhodos, Samos, Chios, Lesbos, Naxos, Santorini, Kreta, Thassos og De Ioniske Øer
Frankrig: Provence, Bretagne

Her kan du rejse hen uden at gå i karantæne (pr. 19. juni): Cypern, Spanien, Grækenland, Frankrig, Bulgarien, Slovenien, Kroatien og Rumænien. Tjek dog, hvad der kræves ved indrejse – f.eks. vaccination, negativ COVID 19-test, sundhedserklæring m.m.

Links til din rejse

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du finde en lang række relevante links til din rejse. Først og fremmest rejsevejledninger, men også et overblik over de mest almindelige spørgsmål og svar.

EU har prøvet at lave et overblik over genåbningen og de forskellige landes restriktioner – den side kan du finde her.

Inden du rejser

Inden du rejser er der nogle ting, du skal undersøge og være opmærksom på – f.eks.:

Rejserestriktioner og indrejse
Undersøg rejserestriktioner og hvad er kræves for indrejse til din destination. Måske skal du have et coronapas og/eller en negativ COVID-19 test. Det kan også være, at du skal udfylde formularer om bopæl m.m. eller at der er krav om forhåndsgodkendelse inden du rejser.

På det pågældende lands officielle side til turister kan du som regel finde information om indrejse – alternativt her. I EU forventes ovenstående krav at blive erstattet af det coronapas, der skulle komme den 26. juni.

Tjek din rejseforsikring
Du SKAL tegne en rejseforsikring. Nogle steder er det et krav for at rejse ind i landet! Mange har en rejseforsikring inkluderet i deres indboforsikring eller f.eks. Mastercard, men undersøg om den gælder, hvis Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til landet. Måske skal du tegne en ekstra forsikring – få tilbud her.

Rejserestriktioner på destinationen
Undersøg hvilke tiltag og restriktioner, der er indført på din destination. Afstand, hygiejne og brug af maske er obligatorisk de fleste steder, men der kan være andre lokale regler, som skal følges.

Skal du i karantæne ved hjemkomst
Måske skal du i karantæne ved hjemkomst, hvis du rejser til et “rødt” land. Det er også værd at tjekke, hvad din arbejdsgiver har af politik omkring rejser til f.eks. røde lande. Især hvis du er ansat i sundheds- og ældresektoren.

Mallorca

Nyt om rejser og coronavirus

24. juni – 2021

Stadig rekordbillige rejser til Middelhavsområdet

Danskerne booker rejser i stor stil, men alligevel er udbuddet større en efterspørgslen. Det giver ifølge Travelmarket rekordbillige rejser i skolernes sommerferie. Priserne er presset i bund, og kun det danske sommervejr afgør, om rejserne bliver endnu billigere, spår Ole Stouby fra Travelmarket.

Husk, at du lige nu kan spare op til 25 % på din rejse i sommerferien – se mere hos Sunweb.

Kilde: Standby, Travelmarket og Sunweb


19. juni – 2021

Kreta og dele af Sydfrankrig er nu gule

Fredagens opdatering af rejsevejledningerne åbnede for rejser til to af danskernes mest populære rejsemål. Det gælder Kreta og Provence i Sydfrankrig. Du kan læse mere om detinationerne i vores miniguides til Malia, Vestkreta, Nice og Sydfrankrig.

Mens det er nemmest at komme til Kreta på en charterrejse, så skal du selv stå for fly og hotel i Sydfrankrig. SAS har direkte fly til både Nice og Montpellier denne sommer. Du kan finde mere inspiration i indlæggene Bo billigt ved stranden i Sydfrankrig og De bedste familiehoteller på Kreta.

Kilde: um.dk


18. juni – 2021

Enighed om coronapasset – nu bliver det lettere at rejse

Som vi tidligere har skrevet, så bliver 26. juni en skæringsdato for rejser i EU. Det står nu ved magt efter de politiske partier er blevet enige om, danskerne fra den dato kan rejse i EU udelukkende med coronapas.

Der er ikke krav om test eller isolation ved hjemrejse og rejsevejledningerne skifter farve. Det betyder, at gule lande bliver grønne og orange lande bliver gule.

Kilde: DR og TV2.dk


16. juni – 2021

SAS med stort sommerprogram

Med flere og flere gule lande og regioner hos Udenrigsministeriet har SAS skruet op for ruter til sydens sol. Flyselskabet åbner eller genoptager ruter til især Italien, men der kan også flyves direkte fra København til Rhodos, Lissabon, Pula og Dubrovnik.

SAS flyver også til bl.a. Mallorca, Montpellier og Biarritz –  i alt er der tale om et sommerprogram med 61 ruter ud af Københavns Lufthavn.

Kilde: SAS


11. juni – 2021

Nye lande åbnet

Fredagens rejsevejledninger åbnede op for rejser til bl.a. Cypern, de græske øer Kos og Rhodos samt tre regioner i Kroatien.

Er du på vej til at booke sommerferie, så få inspiration i vores guider til Kos, Rhodos og Ayia Napa.

Find charterrejser til Cypern, Kos, Rhodos og Kroatien.

Kilde: um.dk


9. juni – 2021

Overblik over restriktioner på de store feriedestinationer

På dr.dk kan du se et nyttigt overblik over aktuelle restriktioner på de store feriedestinationer i Europa. Se artiklen her.

Kilde: dr.dk


9. juni – 2021

Grønt lys til EUs coronapas

Europaparlamentet har i dag godkendt EUs coronapas, der skal gøre det nemmere at rejse på tværs af medlemslandene. Passet kan enten være en QR-kode på telefonen eller et stykke papir.

Der er lagt op til, at passet skal træde i kraft 1. juli, men først skal det dog godkendes i de 27 EU-lande.

Kilde: dr.dk


9. juni  – 2021

Coronavirus’ påvirkning af rejselysten deler danskerne

Det viser en undersøgelse som YouGov har foretaget for forsikringsselskabet Topdanmark. Den viser, at 48 % af de adspurgte i undersøgelsen er enten nervøse for at strande på destinationen eller blive syge på ferien.

32 % er til gengæld slet ikke nervøse for at rejse til udlandet. Italien og Frankrig er de lande flest danskere er bekymrede for at besøge, mens deltagerne i undersøgelsen ser Spanien og Grækenland som de mest sikre lande.

Kilde: YouGov og Topdanmark


4. juni – 2021

Nye lande åbner

Fredagens rejsevejledninger åbner op for rejser til Italien, Tyskland, Slovakiet og Østrig. Desuden åbner Peloponnes i Grækenland. Har du en rejse til Italien i kikkerten, så se nærmere på vores rejseguides til Toscana og Sardinien.

Kilde: um.dk


3. juni – 2021

Nu går turen sydpå

Med ændrede rejsevejledninger og nyt coronapas booker danskerne rejser i stor stil. I hvert fald i følge flere danske rejsebureauer, der melder om øget salg. Det er Grækenland, Mallorca, Portugal og Gran Canaria, der hitter hos Bravo Tours, og hos Spies fortæller man om fremgang på stort set alle destinationer.

Ønsket om sikker sol og varme i sommerferie har fået tusinder til at afbestille deres lejede sommerhus i Danmark, skriver bl.a. DR.

Kilde: DR og tv2.dk


28. maj – 2021

Nye lande og regioner åbne for danskere

Ved dagens opdatering af rejsevejledningerne blev der åbnet op for rejser til Polen og Bulgarien samt regionerne Korsika i Frankrig, Cantabria i Spanien og Veneto, Umbrien, Ligurien og Abruzzo i Italien.

Disse lande og regioner er nu gule i rejsevejledningen, og det betyder, at Udenrigsministeriet ikke længere fraråder ikke-nødvendige rejser.

Kilde: um.dk


28. maj – 2021

Danmarks nye coronapas kan bruges til rejser 1. juli

Den nye app Coronapas kan også bruges ved udlandsrejser. Appen lever op til de europæiske krav og har to indstillinger: Danmark og udlandsrejse.

En grøn bjælke afslører om coronapasset er gyldigt – enten fordi man er vaccineret, har været smittet eller har en negativ Covid 19-test.

Kilde: DR og tv2.dk


28. maj – 2021

DRF kræver hurtig implementering af coronapas i EU

Dansk Rejsebureau Forening presser på for at få implementeret EUs coronapas. Direktør i DRF, Lars Thykier, siger, at der er brug for at regeringen presser på for at de lande, der har indgået aftalen også lever op til den.

Landene skal være klar så hurtigt som muligt og senest 1. juli, siger Lars Thykier, der forventer, at Danmark fastholder fase 4 i genåbningen for udlandsrejser den 26. juni.

Kilde: DRF


27. maj – 2021

Flere danskere håber på udlandsrejser

Det viser en undersøgelse fra VisitDenmark. Mange danskere holdt ferie herhjemme i 2020, og selvom flere har fået fornyet interesse for Danmark som ferieland, så er der stigende håb om udlandsrejser.

Lidt over hver anden dansker påtænker at tage på en udlandsrejse inden for et år. Udover nabolandene, så er de mest ønskede destinationer Spanien og Italien, viser undersøgelsen.

Kilde: VisitDenmark


21. maj – 2021

Udenrigsministeriet åbner for rejser til nye lande og områder

Fredagens nye rejsevejledninger åbnede for rejser til de italienske regioner Venedig, Molise og Sardinien samt til hele Rumænien. Desuden bliver det igen muligt at rejse ind i Slesvig-Holsten.

Kilde: um.dk


21. maj – 2021

EU enige om coronapas

I EU har man nu færdigbehandlet reglerne for det coronapas, der er sat til at træde i kraft 26. juni. Ifølge Jyllands-Posten, så kunne man ikke blive enige om et egentligt coronspas, der automatisk giver adgang til EUs medlemslande.

De enkelte lande kan fortsat selv bestemme regler og restriktioner for indrejse, og det skaber tvivl om passets betydning for rejser på tværs af EU.

Aftalen er nu sendt til godkendelse hos de enkelte landes regeringer. Coronapasset har i øvrigt skiftet navn til “Digitalt Covid-certifikat”.

Kilde: jp.dk


19. maj – 2021

Uenighed om EUs coronapas

Forhandlingerne om det coronapas, der efter planen skal træde i kraft 26. juni, gik tirsdag aften i hårknude. EUs medlemslande mødes igen torsdag for at genoptage forhandlingerne.

Kilde: TV2


18. maj – 2021

Boom i salget af flybilletter og rejser sydpå

Fredagens ændring i rejsevejledningerne gav et boom i salget af flybilletter og udlandsrejser. SAS oplever lige nu en kraftig stigning i antallet af bookinger til især middelhavslandene, fortæller flyselskabets pressechef, Alexandra Lindgren Kaoukji.

Også rejsebureauerne melder om millionsalg – direktør i Dansk Rejsebureau Forening, Lars Thykier, vurderer, at én million danskere rejser til udlandet i sommerferien.

Du kan finde flybilletter her, hoteller her og charterrejser her.

Kilde: DRF og Euroinvestor


17. maj – 2021

Portugal også gul

Portugal har fjernet rejserestriktionerne på fastlandet, og det betyder, at landet nu er blevet gult i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Kilde: um.dk


14. maj – 2021

Fase 3 træder i kraft i morgen – se de åbne lande og regioner her

Fase 3 i genåbningsplanen for udlandsrejser træder i kraft i morgen. Det betyder, at grænserne for, hvor mange smittede et rejsemål må have før Udenrigsministeriet fraråder rejser forhøjes fra de tidligere 20/30 til 50/60.

Således vil lande og regioner med lave smittetal nu være gule. Det betyder, at udenrigsministeriet ikke længere fraråder ikke-nødvendige rejser til disse områder.

Lande og regioner, der bliver åbnet i morgen er bl.a. Malta, Portugal ,Mallorca, Ibiza, Menorca og alle de kanariske øer. Desuden åbnes regionerne Murcia og Valencia i Spanien.

Skulle du få lyst til at rejse, så husk at tjekke, hvad der kræves for indrejse i det pågældende land.

Kilde: um.dk


11. maj – 2021

Sommerrejserne er rekordbillige

Et helt nyt pristjek fra Travelmarket afslører, at prisen på flybilletter og sommerrejser er rekordlave. Fra både Billund og København er der lige nu superbillige flybilletter til de mest populære destinationer i Europa.

Ole Stouby fra Travelmarket fortæller til TV2, at han aldrig har set så billige pakkerejser i sommerferien som i øjeblikket. Det er muligt at finde rejser i uge 27 til blot 1898 kr. for fly og en uge på trestjernet hotel.

Selvom efterspørgslen på rejser stiger i takt med vaccineudrulningen, så forventer Ole Stouby ikke at prisen på flybilletter vil stige.

Kilde: TV2


10. maj – 2021

Efterårs- og vinterrejser sælger godt lige nu

Mens Mette Frederiksen og Erik Brøgger Rasmussen fra Udenrigsministeriets borgerservice ser positivt på muligheden for at holde sommerferie i udlandet, så er det især efterårs- og vinterrejser der er efterspørgsel på.

Det fortæller flere rejsebureauer til TV2. Det er meget muligt, at der kommer godt gang i salget af sommerrejser i den kommende tid, men lige nu ser danskerne længere frem. Hos TUI er der især gang i salget af rejser til Thailand.

Kilde: TV2


9. maj -2021

Italien vil åbne for turister midt i maj

Det siger udenrigsminister Luigi Di Maio. Turister fra bl.a. EU vil kunne rejse ind i Italien uden at gå i karantæne, hvis de er vaccinerede, kan fremvise en negativ COVID 19-test eller har bevis for at de er raskmeldte inden for de sidste seks måneder.

Kilde: Avisen.dk


9. maj – 2021

Positiv udmelding fra Mette Frederiksen

Statsminister Mette Frederiksen er i øjeblikket til EU-topmøde i Portugal, og her ser hun klare tegn på, at det går fremad med coronapasset. Til dr.dk siger hun, at alle har interesse i at få rejseaktiviteten tilbage. Hun tror, at coronapasset bliver klar inden sommerferien.

Kilde: dr.dk


7. maj – 2021

Ingen ændring i rejsevejledningerne

Fredagens opdatering af rejsevejledningerne bød ikke på nye åbne lande eller regioner. Vi er dog i fase 1 af genåbningen, hvor vaccinerede danskere kan rejse til gule og orange lande uden at gå i karantæne ved hjemkomst.

Husk at tjekke eventuelle restriktioner og indrejseprocedurer, hvis du rejser.

Kilde: um.dk


6. maj – 2021

Uenighed om EUs coronapas

Som ventet er det gyldigheden og de enkelte landes ret til at afvise borgere ved grænsen, der er den største hindring for udformningen af EUs coronapas.

Politikerne i EU er under stort tidspres for at få gang i den europæiske turisme. Lige nu diskuteres det, om et coronapas skal give adgang til fri rejse over grænserne eller om medlemslandene stadig skal have mulighed for at bestemme, hvem de vil lukke ind i landet.

Det er planen, at EUs coronapas skal træde i kraft fra 26 juni.

Kilde: EU og dr.dk


1 .maj – 2021

Nu kan vaccinerede rejse til gule og orange lande

Vaccinerede danskere kan nu rejse til gule og orange lande uden testkrav og karantæne ved hjemkomst. Orange betyder dog, at Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser. Selvom du slipper for test og karantæne ved tilbagekomst til Danmark, så kan de forskellige lande stadig have indrejserestriktioner.

Her kan du med fordel klikke ind på Udenrigsministeriets hjemmeside for at finde den danske ambassade i det land, du vil rejse til. Her er der oplysninger om, hvad der kræves for indrejse i de forskellige lande. Find listen her.

Kilde: um.dk og TV2


29. april – 2021

Forhandlinger om coronapas

I EU skal der nu forhandles om, hvordan coronapasset skal fungere og hvad det skal indeholde. To af de vigtigste spørgsmål handler om persondata og de enkelte landes ret til at bestemme, hvem de vil lukke ind.

Mht. persondata, så er der fra flere sider krav om, at coronapasset skal indeholde så få oplysninger som muligt om den enkelte borger.

En større knast i forhandlingerne og hvor man allerede nu ved, at der er uenighed, er om coronapasset skal give ret til at rejse frit over grænserne eller om de enkelte lande har ret til at afvise borgere.

Der er til gengæld enighed om, at sagen skal hastebehandles. Alle parter sigter mod, at borgerne skal kunne bruge coronapasset i juni.

Kilde: EU og dr.dk


26. april – 2021

Bookingboom hos rejsebureauerne

Det er ikke kun Apollo Rejser (som vi skrev om 23. april), der oplever en markant stigning i antallet af solgte rejser efter vedtagelsen af rejsegenåbningen 13. april. Også hos Spies Rejser og Bravo Tours melder man om et boom i rejsebookingerne til sommerferien.

Kilde: dr.dk


24. april – 2021

Uændrede rejsevejledninger

Fredagens rejsevejledninger, der blev udsendt kl. 16 var identiske med dem, der kom sammen med pressemeddelelsen den 21. april. Dvs., at det lige nu kun er Island og tre regioner i Norge, der opfylder kriterierne for antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder dog stadig rejser til områdere, da der er skærpede indrejserestriktioner for danske rejsende.

Kilde: um.dk


23. april – 2021

Apollo Rejser: Der er godt gang i salget

Efter nyheden om ændrede rejsevejledninger og introduktion af coronapas, melder Apollo Rejser om en stigning i antallet af solgte rejser på 70 % i forhold til ugerne før. Det er Grækenland, der er den helt store feriefavorit med Kreta og Rhodos som de mest populære rejsemål.

Kilde: Apollo Rejser


22. april – 2021

Flybilletterne i sommerferien er rekordbillige

Det seneste pristjek fra Dansk Flyprisindeks afslører, at flybilletterne i sommerferien er rekordbillige. Faktisk er billetterne billigere end i 2019, og det gælder fra både Billund og København. Populære destinationer som f.eks. Rom, Paris og Barcelona er med i pristjekket, og her er der altså mulighed for at gøre et kup lige nu.

Ifølge Ole Stouby fra Dansk Flyprisindeks, så skyldes de lave priser lav efterspørgsel. Der er med andre ord mange ledige pladser på flyene i sommerferien.

Kilde: Dansk Flyprisindeks


21. april – 2021

Hollandsk testferie gav ingen smittede

Flyselskabet Transavia, rejsebureauet Sunweb og den hollandske rejsebureauforening ANVR har i fællesskab gennemført en testferie til Rhodos. 189 hollændere rejste sammen og tilbragte en uge på hotel Mitsis Grand Beach, hvor de havde all inclusive og ikke måtte forlade hotellet.

Alle de rejsende blev testet negativ inden afrejse og igen ved ankomst til hotellet. Ved afrejsen blev alle testet igen og heller ikke her fandt man nogen smittede.

Kilde: Standby


20. april – 2021

Rejsevejledninger udskudt

Det var meningen, at Udenrigsministeriet skulle komme med nye rejsevejledninger onsdag, men ifølge branchesitet standby vil det først ske på fredag. 21. april er officielt dagen, hvor alle lande som udgangspunkt er orange (ikke-nødvendige rejser), men om der bliver åbnet op for rejser fremadrettet afsløres af uvisse grunde først fredag.

Kilde: Standby


20. april – 2021

Masser af god info om rejser på forbrug.dk

Vi vil igen lige nævne forbrug.dk (Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen), hvor du kan finde rigtig meget information om rejser og coronavirus.

Kilde: forbrug.dk


17. april – 2021

Rejserne er billige lige nu

Hoteller og flyselskaber skriger efter kunder. Det har fået priserne til at styrtdykke lige nu, skriver dr.dk. Her har man fået Travelmarket til at lave et pristjek, og det viser markant lavere priser end normalt.

Lige nu er det muligt at finde rejser til sydens sol i juni for blot 1500 kr. Det er inklusive fly og en uge på hotel. I skolernes sommerferie ligger prisen på ca. 2500 kr., og skal det være på 5-stjernet hotel, kan du komme afsted for 3500 kr. Det er uhørt billigt fortæller Travelmarket til dr.dk

Vi har selv taget et pristjek hos Sunweb – og jo, der er virkelig nogle gode tilbud lige nu!

F.eks. en uge på Kreta for kr. 1630,- pr. person i juni eller en uge i Alanya i skolernes sommerferie for kr. 2649,- pr. person.

Også flybilletterne har taget et dyk. Momondo skriver i en pressemeddelelse, at en flybillet til Malaga lige nu er 750 kr. billigere end samme tid sidste år.

Kilde: dr.dk


15. april – 2021

Danskerne har kæmpe rejselyst

Det skriver TV2, der har været i kontakt med flysøgemaskinen Momondo. Her oplevede man tirsdag aften en stigning på hele 50 % i antallet af søgninger i forhold til samme dag ugen før.

Ifølge Momondo, så giver den nye genåbningsplan konkrete datoer, og det gør det nemmere at planlægge sin rejse. Flest søgte på flybilletter til Malaga med Mallorca, Bangkok, Athen, London, Alicante, Barcelona, Nice, Rom og Lissabon på de næste pladser.

Kilde: TV2 og Momondo


14. april – 2021

Israel åbner for vaccinerede turister 23. maj

23. maj vil Israel åbne grænserne for vaccinerede turister, der således ikke behøver at gå i karantæne. Der vil i begyndelsen dog kun blive tale om et begrænset antal turister, men løbende vil antallet blive øget inden man når en fuld genåbning af landet.

En rejse til Israel kræver dog en negativ PCR-test inden rejsen, og som udgangspunkt skal der tages en antistoftest ved ankomst.

Kilde: Lonely Planet


14. april – 2021

Fredag åbner Grækenland for turister

Fra 16. april kan alle der er vaccinerede eller medbringer en negativ Covid 19-test tage på ferie i Grækenland uden karantæne. Den helt store genåbning sker dog først 14. maj, hvor bl.a. restauranterne slår dørene op igen, skriver TV2.

Som nævnt tidligere, så er det den 26. juni EU indfører et coronapas, men ifølge Jan Vendelbo, der er direktør i Spies Rejser, så ligger den dato alt for langt ude i fremtiden.

“I øjeblikket er det jo mere sikkert at opholde sig i Spanien og Grækenland end i Storkøbenhavn”, siger han til TV2.

Du kan finde charterrejser til både Spanien og Grækenland her.

Kilde: TV2


14. april – 2021

Her kan du rejse hen

26. juni bliver en vigtig dato for udlandsrejser. Her forventes EU at have et coronapas klar, der gør det lettere at rejse mellem medlemslandene. Allerede nu er der Ifølge TV2 flere lande du kan rejse til uden at gå i karantæne. F.eks. Spanien og Kroatien.

Kilde: TV2


14. april – 2021

Ny aftale åbner gradvis for rejser

De politiske partier (med undtagelse af Nye Borgerlige) er blevet enige om en plan for genåbning af grænserne. Det betyder også, at der er sat dato på, hvornår danskerne kan rejse udenlands.

Aftalen er inddelt i fire faser, hvor der skal forhandles før åbning af hver fase. Det sker for at kunne vurdere den aktuelle situation, der er afgørende for, hvilke restriktioner, som kan lempes og på hvilken dato.

Udgangspunktet er, at hele verden ikke længere skal være i rød. For udlandsrejser vil 1. maj være en vigtig dato. Her kan færdigvaccinerede danskere rejse til gule og orange lande i EU uden krav om test og isolation ved hjemkomst.

Fase 3 forventes iværksat 14. maj eller når alle borgere over 50 år er færdigvaccinerede. 26. juni vil være den helt store skæringsdato. Her forventes det, at EU har et coronapas klar, der gør det muligt at holde sommerferie i Europa.

De enkelte landes indrejserestriktioner kan dog variere, men med et coronapas, der kan fortælle om vaccination og coronatests, forventes det, at der kan rejses i hele EU til sommer.

Kilde: dr.dk og TV2


13. april – 2021

Danmarks Rejsebureau Forening vil have åbnet for rejser 15 . maj

De danske rejsebureauer ønsker at dato for, hvornår man igen kan rejse udenlands. Lars Thykier, der er adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening ser gerne, at vaccinerede eller testede danskere kan rejse udenlands fra 15. maj. I hvert fald håber han på, at Folketingets partier ved de kommende forhandlinger, sætter en dato på opstart af udenlandsrejser.

Kilde: dr.dk


10. april – 2021

Vaccinerede danskere skal kunne rejse mener eksperter

Risikoen for, at vaccinerede danskere tager coronavirus med hjem fra ferie i udlandet er så lille, at det er muligt at lempe på rejsevejledningerne. Det mener flere eksperter, der spurgt af DR siger, at man skal indrette rejsevejledningerne efter det.

Både Christian Wejse fra Aarhus Universitetshospital og Thorkild I.A. Sørensen fra Københavns Universitet, mener, at præmisserne er til stede for at få lov at rejse udenlands, hvis man er færdigvaccineret.

Kilde: dr.dk


9. april – 2021

Emirates bejler til danskerne

Selvom Udenrigsministeriet fraråder rejser til hele verden, så lokker Emirates med flybilletter til destinationer i Det Indiske Ocean. Bl.a. er Maldiverne og Seychellerne åbne, og det er bl.a. hertil Emirates har attraktive flybilletter med eller uden stopover i Dubai.

Danmarks bedste rejser til både Seychellerne og Maldiverne finder du hos Traveleast.

Kilde: Emirates


7. april – 2021

Dansk Rejsebureau Forening ønsker dato for grænseåbning

Direktør for Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, ønsker en dato for genåbning af de danske grænser. I en kommentar på standby udtaler Thykier forundring over, at spørgsmålet om grænseåbning slet ikke har været på dagsordenen hos nogle af de politiske partier.

Lars Thykier forlanger, at de kommende forhandlinger om genåbning af grænserne senest 11. april munder ud i et konkret dato i forhold til ind- og udrejse af Danmark.

Kilde: standby.dk


6. april – 2021

Danskerne vil holde ferie i udlandet

SAS melder om stor rejselyst hos danskerne. I hvert fald bookes der lige nu masser af rejser til sommerferien, hvor juli er mest populær, skriver BT.

Det er de klassiske rejsemål, der hitter lige. Nice topper listen over de mest bookede destinationer efterfulgt af Mallorca, Malaga og Athen.

Kilde: BT og SAS


31. marts – 2021

Få et overblik over smitte og rejserestriktioner i EU

Som en hjælp til borgerne i EU har den europæiske union udgivet siden reopen.europa.eu, hvor du kan få et overblik over smitten i EU. Det er også ment som et værktøj til rejser inden for EU, hvor du bl.a. kan se indrejsekrav og restriktioner.

Kilde: europa.eu


26. marts – 2021

Rejserestriktioner forlænget

Udenrigsministeriet har forlænget de nuværende rejserestriktioner frem til 20. april. Det betyder, at rejser til hele verden fortsat frarådes. Forlængelsen kommer ikke som en overraskelse, da det var en del af aftalen om genåbning af Danmark.

Kilde: um.dk og tv2.dk


26. marts – 2021

Grækenland kan blive det helt store hit denne sommer

Grækenland kæmper for at få turisterne tilbage ved at vaccinere beboerne på de mest populære øer. Det betyder, at turister, der er vaccinerede eller kan fremvise en negativ COVID 19-test kan rejse ind i Grækenland uden at komme i karantæne.

Ryanair har netop åbnet flere mindre baser på Kreta, Korfu og Rhodos, der skal fragte solhungrende turister fra Nordeuropa til de græske øer denne sommer. Det kommer også Danmark til gode. Ryanair åbner en sommerrute fra Billund til Kreta, mens det irske lavprisselskab vil flyve til Korfu fra både Aarhus og København.

Læs om nogle af de mest populære rejsemål i indlægget Ferie i Grækenland – forslag til din rejse og læs mere om de mindre øer i Kykladerne i indlægget Dejlige øer i Kykladerne.  Du kan se aktuelle tilbud på charterrejser til Grækenland her.

Kilde: Ryanair, Condé Nast Traveller og standby.dk


25.  marts – 2021

Kroatien åbner for lavrisikolande

EU-borgere kan rejse ind i Kroatien uden at skulle vise vaccinepas eller negativ COVID 19-test. Men kun hvis de kommer fra lavrisikolande (grønne lande) og med direkte fly. Lige nu er Danmark markeret som gult land.

Kilde: finans.dk


24. marts – 2021

Thailand vil åbne for udenlandske turister i oktober

Thailand arbejder på at åbne grænserne for udenlandske turister 1. oktober. Phuket vil som et forsøg åbne allerede i juli, hvis regeringen tillader det. For at undgå karantæne skal turister bl.a. være vaccinerede og medbringe en negativ COVID 19-test.

Kilde: thailandrundt.dk


23. marts – 2021

Oversøiske rejser har lange udsigter

Det siger virolog Viggo Andreasen til TV2. Han mener, at der skal et decideret vaccinepas til før det bliver muligt at rejse til f.eks. Asien. Søren Sattrup fra rejsebureauet Kilroy er mere optimistisk. Han tror, at danskerne kan rejse til Sydøstasien og Mellemamerika i slutningen af året.

Kilde: Tv2


22. marts – 2021

De ældre booker rejser

Ifølge Faglige Seniores Nyhedsbrev, så booker den ældre generation i stigende grad rejser til sensommeren, efteråret og vinteren 2021/22.

Til den tid forventes det, at alle er vaccinerede og så skal der rejses. Efterspørgslen er ikke på højde med før corona, men i forhold til for blot få måneder siden, så er salget af udlandsrejser steget markant.

Kilde: Faglige Seniores Nyhedsbrev


21. marts – 2021

75 % af danskerne regner ikke ned udlandsferie til sommer

En undersøgelse som Voxmeter har lavet for Ritzau viser, at 75 % af danskerne ikke planlægger en rejse til udlandet til sommer.

Lars Thykier, der er direktør for Dansk Rejsebureau Forening, mener, at tallet er højt, men gør også klart, at det er et øjebliksbillede. Han savner klare udmeldinger fra politikerne mht. rejser til udlandet. Lars Thykier minder om, at man godt kan rejse selvom man ikke er blevet vaccineret.

Kilde: Ritzau


18. marts – 2021

Udenrigsministeriet tror på sommerrejser i Europa

Det siger direktør for Udenrigsministeriets Borgerservice Erik Brøgger Rasmussen til Berlingske. “Jeg kan ikke sige, hvor vi kan rejse hen eller hvornår vi kan åbne op, men jeg tror personligt, at vi kan rejse ud i Europa i sommerferien”

Kilde: Berlingske


17. marts – 2021

EU præsenterer coronapas

Måske kan vi snart rejse igen. I hvert fald har Europakommissionen i dag præsenteret et fælles coronapas, der skal genindføre den frie bevægelighed i EU.

Tanken er, at passet skal indeholde information om vaccination, COVID 19-tests og om man har været smittet. Coronapasset skal sikre, at EU-borgere kan rejse frit mellem landene.

Kilde: dr.dk


15. marts – 2021

Udenrigsministeriet: Bliv hjemme i påsken

Hold ud lidt endnu. Det er budskabet fra udenrigsministeriet, der opfordrer danskerne til at blive hjemme i påsken. Alle lande er stadig i rød, og vil være det påsken over.

Som nævnt tidligere vil regeringen kigge på udlandsrejser, når de nuværende restriktioner udløber 5. april.

Kilde: Udenrigsministeriet på Twitter


15. marts – 2021

Tyrkiet: Vaccinepas bliver ikke et krav

Den tyrkiske turistminister siger til den engelske avis Independent, at vaccinepas ikke bliver et krav for at holde ferie i Tyrkiet.

Ministeren mener, at landets sundhedsprocedurer er så gode, at man kan holde en sikker ferie i Tyrkiet. Der skal sandsynligvis stadig fremvises en negativ coronatest. Find rejser til Tyrkiet her.

Kilde: Independent


13. marts – 2021

Coronapas skal være klar i maj

Regeringen har sendt udviklingen af et digitalt coromapas i udbud. Det er forventningen af et digitalt coronapas vil spille en afgørende rolle i forbindelse med udlandsrejser, skriver TV2.

Coronapasset skal udvikles som en app, der kan dokumenteres bl.a. vaccination og COVID 19-tests.

Kilde: TV2


12. marts – 2021

Charterbranchen krydser fingre for genåbningsplan

Når den længe ventede genåbningsplan bliver fremlagt, håber charterbranchen, at der også bliver kigget på rejserestriktionerne.

Som det ser ud nu vil flere rejsemål i middelhavsområdet åbne grænserne til maj, og her håber rejsebranchen, at det igen bliver muligt at sende danskerne sydpå.

En meddelelse om lempelse af rejserestriktionerne de kommende uger vil også falde sammen med udbetalingen af feriepenge, som rejsebureauerne håber at få del i.

Kilde: Standby


9. marts – 2021

Europæisk Rejsebureauforening: Vi kan rejse sikkert til sommer

Den Europæiske Rejsebureauforening (ECTAA), der repræsenterer ca. 70.000 rejsebureauer, mener, at det er muligt at rejse sikkert til sommer. Med forbedrede sundhedsprocedurer og flere vaccinerede borgere, ser foreningen ingen grund til ikke at få gang i rejsebranchen igen.

ECTAA efterlyser et udspil fra EU om en samlet europæisk genåbningsplan, der kan give forbrugerne et fingerpeg om, hvad de kan se frem til i den kommende sommerferiesæson.

Kilde: Check-in


9. marts – 2021

Grækenland klar til turister i maj

Det skriver Reuters, der citerer den græske turistminister Harry Theocharis. Ifølge ham vil turister, der er vaccinerede, kan fremvise en negativ coronatest eller har antistoffer i kroppen få adgang til Grækenland i maj.

Det populære rejseland er i høj grad afhængig af turister og har længe presset på i EU for et fælles vaccinepas. Find charterrejser til Grækenland her.

Kilde: Reuters


8. marts – 2021

IATA: Vaccination bliver ikke et krav

Den internationale sammenslutning af flyselskaber (IATA) vil ikke kræve, at passagerer er vaccinerede inden de går ombord på flyet. Det nye TravelPass udarbejdet af bl.a. IATA kan dog indeholde oplysninger om vaccination mod Covid 19, hvis regeringerne ønsker det.

Rejsepasset er lige nu ved at blive testet af en række flyselskaber rundt om i verden.

Kilde: IATA


8. marts – 2021

Madeira åbner for vaccinerede turister

Den portugisiske ø i Atlanterhavet byder nu vaccinerede turister velkommen. Udover at være færdigvaccineret skal turister også registrere sig på madeirasafe.com.

Kilde: Lonely Planet


7. marts – 2021

Regeringen kigger på udlandsrejser efter påske

Ifølge dr.dk vil hele verden ikke længere automatisk være rød efter påske. Regeringen arbejder på at genåbne for udlandsrejser, når de nuværende restriktioner udløber 5. april.

Udenrigsminister Jeppe Kofod kan dog ikke sige noget om, hvornår og hvordan, man vil åbne op.

Kilde: dr.dk


6. marts – 2020

Seychellerne er åben

Først Maldiverne og nu Seychellerne. Som følge af et succesfuldt vaccineprogram vil Seychellerne åbne op for udenlandske turister. Og man behøver ikke en gang være vaccineret.  Alle rejsende skal dog medbringe en negativ COVID 19-test og en sundhedsattest. De nye indrejseregler træder i kraft 25. marts.


3. marts – 2021

Rejsebureauerne får travlt når restriktionerne lempes

“Revanche-rejsende” er det nye ord i rejsebranchen. I en undersøgelse som et globalt konsulenthus har lavet fremgår det, at et betydeligt antal forbrugere er klar til at bruge mange penge på at rejse, når det bliver muligt. De har opsparet en enorm købekraft og mange af dem vil rejse mere end før coronakrisen.

De såkaldt “Revanche-rejsende” er allerede et fænomen i Kina og forventes altså at komme til Europa, når restriktionerne lempes.


2. marts – 2021

Cypern åbner for danskere

Cypern giver nu adgang for danske turister med en negativ PCR-test, der maksimalt må være 72 timer gammel. Der skal desuden udfyldes en indrejseblanket.


28. februar – 2021

Flere støtter nu coronapas

Det siger statsminister Mette Frederiksen til dr.dk. På det netop overståede EU-topmøde oplevede ministeren større og større opbakning til idéen om et coronapas, der potentielt kan sætte gang i rejserne i EU.


26. februar – 2021

Eksperter tror på udlandsrejser til sommer

TV 2 har spurgt syv eksperter fra sundhedssektoren om, hvornår vi kan rejse i Europa uden begrænsninger. Her mener et lille flertal, at det allerede bliver til sommer. Èn tror, at det bliver i slutningen af året, mens to mener, at det sandsynligvis først bliver til næste år.

Eksperterne er enige om, at det selvfølgelig afhænger af vaccineudrulningen og et eventuelt vaccinepas, men også om de forskellige lande vil tage imod turister.


24. februar – 2021

Rejserestriktioner forlænget

Rejserestriktionerne, der blev indført 8. januar er blevet forlænget til 5. april. Det betyder, at rejser til hele verden frarådes og at påskeferien skal holdes i Danmark. Til gengæld åbner udenrigsminister Jeppe Kofoed for en gradvis åbning for rejser fra 5. april, hvis situationen tillader det.


16. februar – 2021

Succes på Maldiverne

Mens det meste af verden er lukket ned, har Maldiverne åben. Østaten har med succes tiltrukket turister, der hverken skal i karantæne eller bære mundbind. Med til historien hører selvfølgelig, at det er nemt at holde afstand på de små eksotiske øer, der har klaret coronavirus på samme niveau som Danmark.


4. februar – 2021

Regeringen vil udvikle coronapas

Regeringen vil udvikle et digitalt coronapas i samarbejde med erhvervslivet. Passet skal kunne dokumenterer at man er blevet vaccineret og forventes at kunne sætte gang i rejserne og oplevelsesindustrien. Første version af det digitale coroanpas vil sandsynligvis være klar i slutningen af februar.


27. januar – 2021

DRF: Indfør ikke unødvendige rejserestriktioner

Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) mener, at der ikke er noget i vejen for at rejse ud af Danmark. Med udgangspunkt i den senere tids debat om udlandsrejser mener DRF, at Danmark har så strenge indrejserestriktioner, at man godt kan rejse selvom rejsevejledningen er rød. I en pressemeddelelse skriver DRF, at man naturligvis skal overholde alle krav – både på destinationen og ved hjemkomst til Danmark.


20. januar – 2021

Massivt dyk i antallet at solgte charterrejser i 2020

Ikke overraskende blev der solgt langt færre charterrejser i 2020 sammenlignet med året før. Hele 868.028 færre rejser, svarende til et fald på 81 %, blev der solgt sidste år i forhold til 2019. Det oplyser Foreningen Rejsearrangører i Danmark (RID).


20. januar – 2021

Travel Pass bliver nu testet

Singapore Airlines begyndte i slutningen af december at teste IATAs Travel Pass, der skal få folk til at rejse igen. Også Etihad, der er baseret i Abu Dhabi samt Emirates vil nu teste den nye app på udvalgte afgange.

Travel Pass skal gøre det nemmere for passagerer at læse om de enkelte landes indrejsekrav, og med appen kan de få verificerede testresultater og vaccinationer med på rejsen til brug for medarbejdere i ankomstlufthavnene.


19. januar – 2021

59 % af danskerne vil holde sommerferie herhjemme

Det viser en undersøgelse som YouGov har foretaget for Danske Bank. Her svarer 59 % at de vil holde sommerferie herhjemme. Af samme grund melder sommerhusudlejerne om massiv efterspørgsel og flere af dem har lige nu over dobbelt så mange bookinger sammenlignet med sidste år. Du kan booke sommerhus her.

22 % af danskerne siger, at de vil holde ferie i udlandet til sommer. Det tal vil dog stige, vurderer adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen. Han mener, at når verden åbner op igen, så vil vi se at rigtig mange der ombestemmer sig og booker en rejse.


14. januar – 2021

Rejserestriktioner forlænget til 7. februar

Det betyder, at hele verden er i rød og at de ringen nye rejsevejledninger kommer før indtil videre 7. februar, meddeler Udenrigsministeriet.


12. januar – 2021

Gang i rejsesalget igen

Den danske befolkning er i fuld gang med at blive vaccineret mod COVID-19, og det har skabt gang i rejsesalget. Både TUI og Spies melder om flere forespørgsler, og det er især rejser i juli, august og september, der er populære lige nu.


9. januar – 2021

Rejsebranchen: Vi kan ikke holde den gående længere

Efter regeringens beslutning om at fraråde rejser til hele verden, kalder Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) nu på handling. Når verden er lukket, er rejsebranchen også lukket, skriver DRF i en pressemeddelelse. Adm. direktør Lars Thykier mener, at det nu ikke længere kan være til debat, om rejsebranchen skal have hjælp eller ej. I næsten et år, har der stort set ikke været nogen omsætning og det er på tide, at regeringen nu hjælper med støtte og ikke bare lån. DRF ønsker bl.a. fuld lønkompensation og dækning af faste udgifter.


8. januar – 2021

Hele verden i rød

Ved den ugentlige opdatering af rejsevejledningerne besluttede regeringen at fraråde rejser til hele verden. Samtidig blev restriktionerne for at rejse ind i Danmark også skærpet.


8. januar – 2021

Vaccinepas på vej

Sundhedsministeriet arbejder på et vaccinepas, der forventes klar i begyndelsen af 2021. Der er tale om en printløsning, og det officielle dokument kan f.eks. vises ved check-in i lufthavne. Også World Economic Forum er i gang med en løsning. Som vi har skrevet tidligere, har de i samarbejde med flere store flyselskaber udviklet appen CommonPass, der kan omdanne test- og vaccinestatus til QR-koder, som kan scannes af lufthavnspersonalet.


4. januar – 2021

Også IATA ønsker åbne grænser

Ligesom ECDC, det europæiske center for sygdomskontrol, der i sine retningslinjer for flyrejser opfordrer til at droppe karantænekrav og tvungne coronatests af rejsende inden for EU, kommer IATA nu med en lignende melding. IATA, der er flyselskabernes internationale sammenslutning, mener ikke, at karantæner og lukkede grænser gør noget godt for luftfarten.

Kritikken går især på manglende samarbejde og strategier for at holde grænserne åbne. Lige nu handler alle lande i panik og på egen hånd. Det er ikke holdbart, mener IATA, der har udviklet et sundhedspas, som kan dele oplysninger om bl.a. tests og vacciner på tværs af grænser. Sundhedspasset er lige nu i testfasen.


3. januar – 2021

Flere norske regioner nu åbne

I de opdaterede rejsevejledninger, der udkom 1. januar, er følgende regioner åbne: I Frankrig øerne Guadeloupe og Martinique og i Norge Agder, Vestland, Nordland, Troms og Finnmark og Møre og Romsdal.


28. december – 2020

Måske rejser i Europa uden restriktioner til sommer

TV2 har spurgt 17 eksperter, der beskæftiger sig med coronavirus om, hvornår vi vil være fri af pandemien. På spørgsmålet om, hvornår vi kan rejse i Europa uden begrænsninger som f.eks. karantæne svarer seks, at det vil blive til maj, syv mener det bliver i løbet af sommermånederne, to tror på henholdsvis september og december, mens to af eksperterne mener, at det først bliver i løbet af 2022.

På samme spørgsmål om rejser uden begrænsninger uden for Europa tror tre det bliver til maj, fem svarer i løbet af sommeren, tre tror på efterårs- og vintermånederne, mens seks af eksperterne mener det først bliver i eller efter 2022. De 17 eksperter svarer dog med forbehold, hvor især hastigheden af vaccinens udbredelse kan være afgørende.


26. december – 2020

Ingen ændring i rejsevejledningerne

Der er ingen ændring i rejsevejledningerne fra sidste uge. Således er kun Vestland i Norge og øerne Guadeloupe og Martinique, der hører under Frankrig, åbne.


18. december – 2020

Små franske øer er åbne

Den ugentlige udgivelse af rejsevejledningerne bød ikke på ændringer. Verden er fortsat lukket ned, men med de nye regionale rejsevejledninger skriver Udenrigsministeriet, at der i lande, hvortil man fraråder ikke-nødvendige rejser er tre lavrisikoområder. Det gælder Vestland i Norge og øerne Guadeloupe og Martinique, der hører under Frankrig.


18. december – 2020

Rejsebranchen tættere på afgrunden

Sådan skriver Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) i en pressemeddelelse. Foreningen savner fortsat handling fra regeringen på trods af, at de er blevet lovet støtte. Rejsebranchen er de facto nedlukket og har stort set været det siden marts, skriver DRF. Bl.a. er aftalen om arbejdsfordeling ikke brugbar i rejsebranchen, da der i realiteten ikke er noget at lave for bureauerne. DRF savner også muligheden for at søge støtte til faste omkostninger – en støtte, der tilsyneladende hænger fast i EU-systemet.


15. december – 2020

Se spørgsmål og svar om bl.a. rejseforsikringer, rettigheder og rejsevejledninger

På dr.dk har Uffe Wolffhechel fra Udenrigsministeriets Borgerservice og Claudia Lander Selck fra Forbruger Europa svaret på læsernes spørgsmål. Se mere her.


11. december – 2020

Verden fortsat lukket ned

Fredagens opdatering af rejsevejledningerne gav ikke håb til de rejsehungrende danskere, men måske i næste uge …


10. december – 2020

Regionale rejsevejledninger er på vej

Udenrigsministeriet fraråder fortsat rejser til hele verden, men i en pressemeddelelse fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod, at der fra i morgen kommer regionale rejsevejledninger. Det betyder, at danskere vil kunne rejse til regioner i EU, Storbritannien og Schengen-landene, der har lave smittetal.


10. december – 2020

Rejsevejledningerne skal gentænkes

Det mener Henrik Specht, der er direktør i foreningen Rejsearrangører i Danmark. Han ønsker, at Danmark åbner op for rejser til destinationer, hvor smittetrykket er lavere end herhjemme. Henrik Specht henviser til rapporten fra ECDC (omtalt længere nede på siden), der bl.a konkluderer, at udbredelsen af COVID-19 synes at være mindre blandt rejsende end i den øvrige befolkning. Rejsebranchen har de facto været lukket ned siden marts. Du kan læse hele Henrik Spechts indlæg på branchesitet standby.dk.


8. december – 2020

Spanien introducerer “Travel Safe”

Det Spanske Turistbureau introducerer kampagnen “Travel Safe”, der skal give et overblik over indrejseregler og forskellige tiltag mod COVID-19 i landets regioner. “Med kampagnen ønsker vi at give turisterne officiel og opdateret information for på den måde at skabe tillid til Spanien som rejsemål”, siger turistminister Reyes Maroto i en pressemeddelelse. “Travel Safe” vil være at finde på Det Spanske Turistbureaus officielle side spain.info.


6. december – 2020

Ikke alle danskere bliver hjemme

Nogle danskere trodser rejsevejledningerne og rejser ud i verden – læs om Helle Sinding, der er på Gran Canaria.


6. december – 2020

Lufthavne og flypassagerer udgør ingen særlig smitterisiko

ECDC, det europæiske center for sygdomskontrol, skriver i sine nye retningslinjer for flyrejser, at risikoen for smitte fra flypassagerer er lav. De opfordrer til at droppe karantænekrav og tvungne coronatests af rejsende inden for EU.

“COVID-19 er konstateret i alle lande i EU og rejsende udgør kun en lille del af de nye smittetilfælde”, står der bl.a. i rapporten.


5. december – 2020

Nyheden om regionale rejsevejledninger satte gang i rejsedrømmene

Både hos TUI og Spies, to af Danmarks største rejsebureauer, blev nyheden om regionale rejsevejledninger mødt med glæde. Rejselystne danskere var nemlig hurtige til at booke eller forespørge på rejser til især Kanarieøerne, skriver Jyllands-Posten. Dog skal smittetrykket på øerne falde, før det bliver muligt at tage afsted. Lisbeth Nedergaard, der er kommunikationschef hos Spies, glæder sig over, at danskernes lyst til at rejse i hvert fald ikke fejler noget. Hun fortæller, at på få dage har 700 danskere booket en rejse til De Kanariske Øer. Se efter rejser til Tenerife og Gran Canaria, der er de mest populære øer lige nu.

Læs mere om øerne i vores miniguides til Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria og Fuerteventura.


4. december – 2020

Rejsepas skal kickstarte den internationale turisme

Flere store flyselskaber står bag det såkaldte CommonPass, der er en app, som skal standardisere bl.a. vaccine- og sundhedsoplysninger på tværs af grænserne. Som det er nu har landene forskellige indrejsekrav, og ofte er oplysninger om vaccination og sundhed ikke skrevet på engelsk. Det gør det svært for myndighederne at verificere rigtigheden af f.eks. en negativ COVID-19 test.

Med CommonPass kan myndighederne i f.eks. lufthavnen være sikre på, at de angivne oplysninger er korrekte og at COVID-19 tests er foretaget på godkendte laboratorier. Appen vil blive rullet ud i december med håb om bred tilslutning på tværs af rejseindustrien i 2021. Det er bl.a. flyselskaber som SWISS, Lufthansa, JetBlue, Virgin Atlantic og United Airlines, der står bag CommonPass.


3. december – 2020

Ingen regionale rejsevejledninger i denne uge

Hver torsdag klokken 16.00 opdaterer Udenrigsministeriet rejsevejledningerne. På trods af, at ministeriet har lovet regionale rejsevejledninger, så blev det ikke i denne uge, de trådte i kraft. Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til hele verden med undtagelse af Vatikanet.


3. december – 2020

Dansk flyselskab åbner rute til orange land

Det danske flyselskab DAT vil frem til marts måned med flyve én gang ugentligt fra Billund til Porto Santo på Azorerne. Portugal er i lighed med alle andre lande i verden orange hos Udenrigsministeriet, men DATs direktør, Jesper Rungholm, er træt af at vente på de regionale rejsevejledninger. Han mener, at grænsen for, hvornår man kan rejse til et land er alt for lave. Direktøren gør i øvrigt opmærksom på, at Tyskland lige nu ikke fraråder rejser til hverken Azorerne eller Madeira.


2. december – 2020

Maldiverne er en populær turistdestination lige nu

Mens langt de fleste lande lider under coronakrisen og kun ser få turister, så er det helt anderledes på Maldiverne. Østaten åbnede allerede op for udenlandske turister i juli og har siden modtaget knap 80.000 besøgende.

Fra Danmark kan du flyve til Maldiverne fra København med ét stop via Dubai med Emirates eller Doha med Qatar Airways. Du kan booke hotel her eller få et gratis og uforpligtende rejseforslag til øparadiset hos Traveleast (medlem af Rejsegarantifonden).

Du kan læse mere om Maldiverne i vores miniguide.


1. december – 2020

Ingen rejser til Kanarieøerne lige nu

Selvom de regionale rejsevejledninger er på vej, så forbliver Kanarieøerne officielt lukket for danske turister. Det skriver udenrigsminister Jeppe Kofod i et svar til Lars Løkke Rasmussen. Kofod vil først se på eventuelle åbninger, når der er modtaget nok data til at vurdere smitterisikoen.


30. november – 2020

Nu kommer de regionale rejsevejledninger

Både de rejsende og rejsebranchen har efterspurgt dem i månedsvis: De regionale rejsevejledninger, der holde regioner i Europa åbne selvom landets generelle smittetal er for højt. Det gør det f.eks. muligt at rejse til Mallorca eller Kanarieøerne selvom smittetallet på det spanske fastland er for højt.

Udenrigsminister Jeppe Kofod forventer, at de regionale rejsevejledninger vil være klar i starten af december.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*