Ny type turister er uønskede i Østen

Antallet at lykkeriddere fra vesten stiger markant i Sydøstasien

Flere medier i Sydøstasien skriver nu om en ny type turister, der er i kraftig stigning. Primært unge, der drager af sted på må og få og som ikke kan forsørge sig selv.

Egentlig er det bare en genoplivning af en trend fra 1970’erne kaldet A dollar a day, der er blevet populær igen. Dengang handlede det om at kunne leve for en dollar om dagen, men ifølge de lokale i f.eks. Thailand, så har denne type turister slet ingen penge, men tigger eller forsøger sig som bl.a. gademusikanter.

Andre er bloggere, der prøver lykken i Østen og som konstant bytter f.eks. et måltid eller en overnatning med en god anmeldelse på deres hjemmeside.

De lokale i Sydøstasien er mildest talt ikke begejstrede for den nye trend, og de har svært ved at forstå, hvorfor nogle forlader et trygt samfund for at tigge og tomle sig frem i lande, der er væsentlig fattigere og som har deres egne problemer at slås med.

Lige nu er det unge fra vesten, der forlader deres hjemlande for at prøve lykken i Asien, men i turistbranchen ved man godt, at det, der er en trend for europæere og amerikanere snart bliver en trend for især unge kinesere. Og hvad sker der så, spørger man sig selv.

Selvom den nye slags turister er i klar fremgang, så udgør de kun få promille af det samlede antal besøgende i Sydøstasien. Her ønsker man at turisterne er positiv for økonomien, og bloggere og rejseskribenter er lige som alle andre aldeles velkomne, hvis de kan forsørge sig selv.

Onlinemediet TTR Weekly anslår, at rejsende på ekstrem lavbudget kan leve for mellem 900 til 1.500 baht (ca. 180-300 kr.) om dagen i Thailand. Milevidt fra de ca. 2.000 kr. som den thailandske regering forventer at en turist i gennemsnit bruger dagligt på f.eks. mad, drikke, oplevelser, transport og overnatning.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*