Zakynthos er den sydligste af de Ioniske øer, der ligger vest for det græske fastland. På trods af Zakynthos beskedne størrelse, så er øen overraskende alsidig, hvor både natur, strande og ferieområder kan være meget forskelligartede.

Én ting har Zakynthos dog tilfælles med resten af Grækenland: Også her finder du hyggelige landsbyer, en gæstfri befolkning og en lang række skønne taverner med lækker mad fra det græske køkken.

Bliv klogere på Zakynthos i denne guide, hvor vi fortæller mere om strande, ferieområder, seværdigheder og transport. Vi har selvfølgelig også forslag til hoteller og hvor du skal spise.

En af Zakynthos’ karakteristiske møller

Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Zakynthos – se aktuelle tilbud her
Book hotel på Zakynthos her og få prisgaranti
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Strande og feriebyer

Laganas

Øens største ferieområde er kendt for sin lange strand og det hektiske natteliv. Barer og natklubber ligger på stribe, og byen mangler selvfølgelig heller ikke spisesteder.

Selvom der er mange mennesker på Laganes Beach, så er vandsport ikke tilladt pga. havskildpadderne, der kommer op på stranden for at lægge æg. Vælg byen for den klassiske badeferieoplevelse med alle faciliteter inden for rækkevidde.

Vassilikos

Vassilikos er et mere roligt ferieområde, men her er selvfølgelig et fint udvalg af både barer og især lokale taverner. I byen finder du nogle af øens bedste hoteller, og det gør Vassilikos til et godt sted for de, der ønsker en luksuriøs ferie. Byen ligger tæt på mange mindre øde småbugter, og det er i det hele taget et meget naturskønt område.

Argassi

Ferieområdet ligger tæt på Zakynthos By, og Argassi er således et godt valg, hvis du vil kombinere sol og strand med byliv. Stranden er med sand og småsten og der er mulighed for at prøve forskellige former for vandsport. Argassi mangler hverken barer eller restauranter og i sommermånederne kan der i perioder være hektisk i området.

Tsilivi

Børnefamilierne kan med fordel vælge Tsilivi, der byder på en to kilometer lang strand med gyldent sand, men også et vandland og en forlystelsespark. Byen har en stribe glimrende restauranter, og selvom nattelivet generelt er roligt, så er Tsilivi kendt for sine beachparties. I omegnen ligger flere mindre bugter.

Andre steder

Hele vejen rundt om Zakynthos ligger strandene som perler på en snor. De består generelt af en blanding af sand, sten og klipper og kan være meget forskellige.

Nogle strande er øde, mens andre er mere udbyggede som f.eks. Porto Limnionas, hvor der er parkeringsplads og restaurant. En af Zakynthos mest børnevenlige strande er St. Nicholas Beach, der er en forholdsvis lavvandet sandstrand på sydkysten.

Øens mest berømte strand er uden tvivl Navagio Beach (også kaldet Shipwreck Beach), som du måske har set på billeder. På stranden, der er omgivet af klipper, ligger de rustne rester af et skib.

Der er som regel rigtig mange mennesker på Navagio Beach. I øjeblikket er der kun adgang fra vandsiden ligesom på den mindre Mizithres Beach, der er fantastisk smuk med det mest turkisblå vand.

Cool badespot

Overnatning på Zakynthos

Langt de fleste turister ankommer til Zakynthos som del af en charterrejse, hvor fly, hotel og eventuelt transport er inkluderet. Det er ikke alle danske rejsebureauer, der har øen på programmet, men klik ind hos Sunweb, som har et alsidigt udvalg af feriebyer og hoteller.

Vores anbefalinger
Lejligheder Porto Davia – Argassi
Lejligheder Erietta – Tsilivi
Serenity Boutique Hotel (voksenhotel) – Argassi

Du har selvfølgelig også mulighed for at besøge Zakynthos på egen hånd. På booking.com får du prisgaranti og et kæmpe udvalg af hoteller, men vi har som altid en stribe anbefalinger, der får gode anmeldelser af tidligere gæster.

Vores anbefalinger
Memories Apartments – Laganas
Crystal Beach Hotel– Kalamaki

Priserne er skruet gevaldigt i vejret i højsæsonen (skoleferien), mens du til gengæld kan finde nogle rigtig gode tilbud i ydersæsonerne. Det gælder også hos charterbureauerne. Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller.

Smuk solnedgang

Seværdigheder og aktiviteter

På Zakynthos finder du ikke de helt store seværdigheder. En tur rundt på øen for at udforske gamle klostre og søvnige landsbyer er som andre steder i Grækenland en oplevelse i sig selv, men Zakynthos er i den grad lagt an på badeferie.

Men prøv alligevel at slippe strandstolen og besøg byer som Keri og Volimes. Både her og flere andre steder på øen vil du se ødelagte huse, der er et resultat af jordskælvet i 1953.

Zakynthos By

Kultur og byliv finder du i Zakynthos By, der er øens største. Vi taler absolut ikke om storby, men det er bl.a. her, du har mulighed for at indsnuse lidt lokalstemning og måske besøge kirker og museer.

Havneområdet er hyggeligt, og du skal gå ad den lange bilfri gade, der kommer forbi byens mest charmerende områder. Kan du klare varmen (husk vand), så kan du gå de to kilometer op til den gamle venetianske borg, hvorfra du har en fantastisk udsigt over byen.

Tilbage til Zakynthos By: Snup en kop kaffe på Saint Markus-pladsen og find et sted at spise på en af de hyggelige taverner.

Navagio Beach (Shipwreck Beach)

Den berømte strand med skibsvraget er et must-see for de fleste turister, der rejser til Zakynthos. Fra klipperne højt oppe over havet har du et enestående kig til stranden, som kun kan besøges fra vandsiden.

Du kan tage med på en guidet tur eller leje din egen båd med eller uden kaptajn. Medmindre du kommer meget tidlig morgen eller sen eftermiddag, så forvent masser af mennesker på stranden.

Lej en båd

En dag på havet er også på to do-listen hos mange turister. Ikke nok med at Zakynthos er smuk fra vandsiden, så er det også den eneste måde, du kan besøge flere af øens strande og bugter.

Du kan leje en båd som du selv sejler (kræver ikke duelighedsbevis), men også hyre en kaptajn. Et alternativ er at købe en udflugt med større båd, men her er ruten fastlagt på forhånd og det giver efter vores mening ikke helt den samme frihed.

Udover Navagio Beach er populære stop også De Blå Grotter og den lille ubeboede ø Marathonisi.

Keri

Keri består af den lille lokale by og en mindre badeby, der ligger helt yderst på den sydvestlige del af øen. Det er et charmerende hjørne af Zakynthos med dramatiske klipper og et lille fyrtårn. Herfra er der den mest fantastiske solnedgang. Her er også grotter, og er du heldig, kan du fra klipperne spotte havskildpadder.

Aktiviteter

Zakynthos byder også på gode aktiviteter. Dykning og snorkling er populært, men de mindste vil uden tvivl synes bedre om Water Village, der er et vandland med bl.a. rutsjebaner og store pools. Yoga, gocart og hesteridning er andre muligheder for aktiviteter på Zakynthos.

Berømte Navagio Beach

Mad og drikke

Zakynthos har mange rigtig gode spisesteder. Gør dig selv den tjeneste ikke at bestille pension på dit hotel, men gå i stedet for ud at spise. Udforsk det lokale køkken, der selvfølgelig byder på græske klassikere, men her og der finder du også retter med tydelig italiensk indflydelse. Fisk og skaldyr dominerer også menukortene, og det er ofte til rigtig gode priser.

I Vassilikos skal du prøve Lithies Taverna, der ligger i et gammelt stenhus omgivet af en dejlig have. Her få du traditionel græsk mad, og restauranten producerer deres egen vin og olivenolie.

Et lækkert sted er Nobelos Bio Restaurant, der ligger smukt ved klipperne ved Saint Nicholas. Her får du innovativ middelhavsmad lavet med økologiske råvarer. Her er også flotte og unikke værelser på Nobelos Seaside Lodge.

To Diafokereiko er en af øsens ældste restauranter. Beliggende i et gammelt stenhus ved Kiliomeno får du her lokale retter lavet i brændefyret ovn. Restauranten laver lækker mad og har supervenlig service.

Flere steder på Zakynthos kan du spise med den smukkeste udsigt. Et af dem er på Lofos Restaurant, der ligger på et af øens højeste punkter ved Meso Gerakari. Prøv stedets lam, der er helt fantastisk.

Zakynthos mangler hverken barer eller natklubber. Det er en ø, hvor der virkelig er gang i den i sommermånederne. Laganas har det største udvalg, men rundt om på øen ligger også flere hyggelige strandbarer.

F.eks. Porto Paradiso på Alykes Beach og El Paradiso i Laganas, der dog har mere karakter af beach club.

Frisk fisk og skaldyr er et godt valg på Zakynthos

Transport

Ind og ud

Som nævnt kommer langt de fleste turister til Zakynthos som del af en pakkerejse. Charterbureauerne har direkte fly til øen, og det er langt den nemmeste måde at besøge Zakynthos.

På en pakkerejse har du fly og overnatning inkluderet, og du kan som regel tilkøbe transport fra lufthavnen til dit hotel og tilbage igen.

Er du på egen hånd, så kan du Fra både Billund og København nå Zakynthos med én mellemlanding via f.eks. Amsterdam og Frankfurt. Find og sammenlign flybilletter her.

Kommer du fra fastlandet, så er der færgeforbindelse fra Kyllini syv gange 9 om dagen. Turen tager ca. 1 time og 15 minutter.

At komme rundt

Lokalbusser dækker stort set hele øen. Hovedbusstationen ligger i Zakynthos By. Se mere om ruter, tider og priser på www.ktel-zakynthos.gr.

De fleste turister, der vil udforske øen lejer en bil. Du kan evt. booke på forhånd og hente bilen i lufthavnen.

Fantastisk dybblåt vand

Praktisk information

Valuta

I Grækenland bruger man euro. Kontantautomater er udbredte og på mange restauranter accepteres kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard. Skal du handle på markederne er det en god idé at medbringe kontanter.

Mere info

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Husk dog at give plads til eventyret. Gå rundt i gaderne eller kør ud i det blå – det er som regel sådan du får de mest uventede oplevelser.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Det er altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning for seneste info om at rejse til Grækenland. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Somrene på Zakynthos er generelt varme med temperaturer på 30-33 °C, men i perioder kan det være varmere. Vintrene er milde og lidt mere regnfulde end i det øvrige Grækenland - temperaturen ligger på 10-15 °C.

Ydersæsonerne maj og september er glimrende tidspynkter at besøge Zakynthos. Temperaturen er knap så høj som i sommermånederne.

Zakynthos
17°
few clouds
72% humidity
wind: 4m/s NNW
H 17 • L 14
15°
Thu
14°
Fri
12°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

Zakynthos guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Zakynthos – se aktuelle tilbud her
Book hotel på Zakynthos her og få prisgaranti
Lej bil på Zakynthos – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*