Korfus grønne og rige vegetation er paradis på jord. Sammen med endeløse sandstrande og afsidesliggende bugter er det ikke underligt, at både Homér og Shakespeare forelskede sig i øen.

Frodigheden og de mange vilde blomster, der kan ses overalt, skyldes det fugtige klima og at Korfu ligesom de øvrige Ioniske Øer modtager megen regn i vintermånederne.

Øen ligger lige vest for det græske fastland. Det evigblå hav rammer på bedste vis Korfu ind og gør øen til en perfekt soldestination. Her er sommeren lang og varm, de fleste strande med sand og atmosfæren helt afslappet.

Ikke nok med at her er konstant sol, sandstrande og godt natteliv, så kan historieelskere vælge og vrage blandt de mange arkitektoniske vidundere, hvoraf nogle er over 2000 år gamle.

Korfu er et magisk sted med uovertruffen natur – både bjerge og strande synes uendelige, og uanset om man er partyfreak, en børnefamilie eller måske et par, der trænger til lidt tid sammen, så vil den dejlige ø være et oplagt rejsemål.

Med de ord siger vi velkommen til vores Korfu guide, som vi håber, du kan bruge til din rejse.

Herligt strandliv på Korfu

Transport

Ind og ud

Korfus lufthavn har koden CFU. Der KAN være enkelte flyselskaber, der har sæsonruter til øen – alternativt er det nødvendigt med en mellemlanding et sted i Europa. Husk at tjekke om bagage er inkluderet, hvis du booker en flybillet hos et lavprisselskab. Søg og sammenlign flybilletter her.

Langt de fleste turister besøge Korfu på en charterrejse – flere danske udbydere har øen på programmet. Lufthavnen ligger få kilometer fra Korfu By midt på øen. For at komme fra lufthavnen til dit hotel er det absolut nemmest at have lejet en bil på forhånd, som du henter i lufthavnen.

At komme rundt

Vil du opleve Korfu eller finde nogle af øens skønne strande, så er det et must at leje en bil. Alternativet er at tage en taxi fra lufthavnen til dit hotel eller booke en privat lufthavnstransfer.

For at komme rundt på Korfu er det som nævnt bedst med egen bil, men du kan også tage med på guidede udflugter. Korfu har også et fint netværk af offentlige busser. Ved stoppestederne kan du se ruter og tider.

Som de øvrige øer i det græske øhav har Korfu selvfølgelig også en række færgeruter. Du kan sejle ind til fastlandet eller tage på øhop til nogle af de andre ioniske øer.

Overnatning på Korfu

Korfu er et typisk charterrejsemål, hvor langt de fleste besøgende har booket en pakkerejse hjemmefra. Heldigvis har charterbureauerne efterhånden fået et fint udvalg af hoteller, hvor du kan vælge mellem forskellige koncepter som all inclusive, kun for voksne osv.

Vores anbefalinger
Lejligheder Kalypso
Lejligheder Summer Dream
Bostonia Village

Du får selvfølgelig et langt større udvalg af hoteller, hvis du er på egen hånd. Er du på lavbudget kan du vælge de små pensioner, der ofte har en familiær atmosfære. Camping er en anden mulighed – vil du ikke bo i telt, så har mange pladser også hytter eller mindre bungalows.

Uanset hvordan du vælger at bo, så er der gode penge at spare udenfor skolernes sommerferie. Start juni eller slut august er et glimrende tidspunkt at besøge Korfu. Du kan finde et stort udvalg af charterrejser her og booke hotel her.

Husk at tjekke værelsestype, afbestillingsbetingelser og hvad, der er inkluderet (f.eks. morgenmad), når du sammenligner hoteller. Få flere tips og gode råd til hotelsøgning her.

Dejlig strand på Korfu

Strande og ferieområder

Gouvia

Et idéelt sted for en afslappende ferie. Gouvia ligger på østkysten og går for at være lidt mondæn. Her er en smuk havn, en lille rullestensstrand og rolige bugter.

Byen er opført omkring en stor og dyb bugt med en odde på hver side. Brug dagen på at udforske de mange gader eller tag ned til en af bugterne for at solbade eller måske prøve kræfter med vandsport i det ioniske hav.

Bystranden er udmærket, men blot et par kilometer fra Gouvia ligger Kontokali Beach, der har fået tildelt det blå flag. Byen har et livligt natteliv – her findes en stribe diskoteker og en del sportsbarer langs havnefronten. Adskillige tavernaer i byen serverer lækker græsk og italiensk mad.

Agios Georgios

Byen, der også er kendt som St. Gerges South, er pga. sin alsidighed godt på vej til at blive rigtig populær. Der er smukke klippeformationer, romantiske bugter og kilometervis af strand for de mindste at boltre sig på. Tag blot ud til skønne Issos Beach, der er helt perfekt, hvis man gerne vil være lidt i fred.

Du kan leje en cykel og køre rundt om Korrison-søen, synge karaoke i én af de mange barer eller vandre i de smukke olivenlunde ved den gamle by Argirades, der er fra det 10. århundrede.

Fra Agios Georgios kan man se nogle fantastiske solnedgange og byen har adskillige spisesteder og barer – uanset om du er til disco eller græsk dans, så vil du kunne finde det her.

Kavos

Kavos er Grækenlands festby nummer 1, og det siger noget! Det er et af de mest udbyggede områder på Korfu, og byen er et sandt mekka for partyfreaks, der kan vælge mellem klubber, barer og strande med masser af sjov i solen.

Musikken svinger fra 60’er hits til den nyeste dance, men selvom folk i alle aldre besøger Kavos, så er det primært den yngre musik- og clubbingglade generation, der ses mest i byen.

Om dagen er stranden det store trækplaster – du kan prøve vandsportsaktiviteter som paragliding og jetski, men når det bliver sen eftermiddag åbner barerne, der serverer drinks og cocktails til den lyse morgen. Vil du danse er steder som Future Club og Atlantis Beach Club gode steder, men der er mange andre gode steder i Kavos.

Glyfada

Beliggende på den knap så udbyggede vestkyst er Glyfada stedet for de, der elsker smukke strande og afslappet atmosfære. De pinjeklædte bjerge og store klipper går direkte ned i havet, mens de lækre sandstrande ved det krystalklare ioniske hav gør livet behageligt for turisterne.

Den billedskønne by er perfekt til en rolig ferie, men der er mulighed for vandsport, hvis du mangler et adrenalinfix. Du kan også spille volleyball og strandtennis, sejle i kano eller tage en cykeltur op i de bagvedliggende bjerge.

Kassiopi

Den tidligere fiskerby er i dag et populært ferieområde med alle faciliteter inden for rækkevidde. Kassiopi ligger på øens nordkyst med Korfus højeste bjerg Mount Pantokrator som baggrund. Byen er hyggelig med små smalle gader, der alle synes at føre til det lille torv.

Strandene i området er primært med småsten og består af mindre bugter fremfor lange strande som man ellers ser det mange steder på Korfu. Kassiopi var tidligere en byzantinsk bosættelse og nok en af de mest charmerende feriebyer på øen.

Andre strande

Ikke langt fra byen Glyfada på Korfus vestkyst ligger Mirtiotissas Beach, der er en af Europas smukkeste strande. En stejl sti/trappe fører ned til den isolerede strand, der er omringet af klipper.

Mirtiotissas har et ungdommeligt publikum og stemningen er dejlig afslappet. Vandet er krystalklart med gode snorkelmuligheder i begge ender ved klipperne. Der kan lejes solstole på stranden.

Især på strandens sydlige del holder naturisterne til – her kan godt være rigtig mange mennesker i højsæsonen juli/august, så kom i god tid! Der ligger en glimrende bar på stranden, hvor der kan købes drikkevarer og enkle retter. En lille taverna ligger desuden på stien ned til stranden.

Ved byen Sidari ligger den såkaldte Canal d’Amour, der er en række små bugter beskyttet af sandstensklipper. Her kan du være heldig at finde din egen lille plet, og de små bugter er et godt sted at nyde solen, hvis det blæser.

En af Korfus smukkeste strande er uden tvivl den i Paleokastritsa på den nordøstlige del af øen. Her finder du en skøn sandstrand beliggende i en bugt med krystalklart vand. Her er en lille promenade og flere gode taverner.

korfu guide
På Korfu har du mulighed for at bo naturskønt

Seværdigheder

Korfu har en stribe glimrende seværdigheder primært af historisk karakter. Både venetianerne og franskmændene har haft indflydelse på øen og det ses tydeligt flere steder.

Korfu By

Øens hovedby er stedet, hvis du vil have kultur, shopping og god mad. Den gamle bydel er charmerende med historiske bygninger og hyggelige handelsgader. Museet for asiatisk kunst, der ligger i et gammelt palads (Palea Anaktora) er absolut et besøg værd, og det samme er den fine promenade, der blev opført af franskmændene.

Det gamle Fort i Korfu By

Yderst på den lille halvø ved Korfu By ligger det gamle fort, der er opført i 1546 da venetianerne havde magten på øen. De byggede fortet oven på et tidligere fæstningsværk fra byzantinsk tid. Inde i fortet er der andre bygninger – bl.a. kirken St. George.

Achilleion-paladset

Ca. 5 km nord for Benitses skal du også besøge Achilleion-paladset, der blev opført i 1890 af den østrigske kejserinde Elisabeth. Paladset er dedikeret til Achilles, den græske sagnhelt, og her kan du få et fint indblik i livet blandt datidens elite. Paladset, som kejserinden i årtier brugte som sommerresidens, har også en have med skulpturer.

Vlacherna-klostret

På sydspidsen af halvøen, hvor også lufthavnen ligger, finder du et af Korfus mest ikoniske steder. Vlacherna-klostret ligger på en ganske lille ø, som du kommer til via en lang smal mole.

Klostret menes opført i slutningen af 1600-tallet og fylder næsten hele den lille ø. Nogle kalder klostret for Korfus vartegn – i hvert fald er det et af de mest fotograferede steder på øen.

Mount Pantoktator

Mount Pantokrator er med sine 906 meter Korfus højeste bjerg. Via en række hårnålesving kan du nå toppen af bjerget, hvorfra du har en smuk udsigt over Albanien, det græske fastland og i klart vejr Italien omkring Puglia.

Old Perithia

Under Mount Pantokrator kan du besøge Old Perithia, der en gammel middelalderby, som ved første øjekast synes forladt. Men der bor mennesker i nogle af de gamle stenhuse, der er indrettet som taverner og overnatningssteder.

Old Perithia er Korfus ældste by, og det siges, at den ikke kunne ses fra vandsiden. I området kan du nyde den smukke natur med bl.a. vinstokke og figen- og cypresstræer.

Vlacherna-klostret på den lille ø

Mad & drikke

Græsk mad er kendt af de fleste, men på Korfu har flere retter et italiensk twist. Selvfølgelig kan du få alle de kendte klassikere som stifado, souvlaki, moussaka og den langsomt tilberedte lammeret kleftiko eller de skønne vinbladindpakkede dolmades. Men du finder også retter, der er særlige for Korfu – f.eks. sofrito – kalv i vinbaseret sauce med hvidløg og hvid peber.

Generelt består køkkenet af lokale produkter som lam, yoghurt, gedeost og masser af friske grøntsager. Og så er der alle de dejlige fiskeretter. Prøv f.eks. bourdeto, der stammer fra Venedig og består af en hel fisk (helst skorpionfisk) i tomatsauce med løg, hvidløg og rød peber.

Personligt elsker jeg at spise lokalt, når jeg rejser, men på Korfu kan du selvfølgelig finde restauranter fra det meste af verden. Især er her mange italienske restauranter.

Nogle af de bedste steder at spise i Gouvia er Filippas og O’ Sole Mio, mens du i Agios Georgios kan prøve restauranten San Carlos. I den lille by Messonghi ligger den fantastiske George and Elena’s Taverna – det bliver bare ikke mere græsk end her.

I Glyfada er tavernaen Prokomenes et godt valg til det lokale køkken, og kommer I forbi Korfu By, så slå et smut indenfor på Avli Restaurant, der serverer græsk mad eller Da Giovanni Agli e’olio, hvor der er italienske lækkerier på menukortet.

korfu guide
Lille del af Achilleion-paladset

Praktisk information

Valuta

I Grækenland bruger man euro. Kontantautomater er udbredte og på mange restauranter accepteres kreditkort som f.eks. Visa og Mastercard.

Mere info

En guidebog eller et kort over området er altid godt at have ved hånden. De viser dig vej til de bedste steder og har som regel en del praktisk information. Husk dog at give plads til eventyret. Gå rundt i gaderne eller kør ud i det blå – det er som regel sådan du får de mest uventede oplevelser.

Udenrigsministeriets rejsevejledning

Det er altid en god idé at tjekke Udenrigsministeriets rejsevejledning for seneste info om at rejse til Grækenland. På ministeriets hjemmeside kan du også downloade app’en rejseklar og eventuelt skrive dig på danskerlisten.

Vejret og bedste rejsetidspunkt

Somrene på Korfu er generelt varme og fugtige med temperaturer på 30-33 °C, men i perioder kan det være varmere. Vintrene er milde og mere regnfulde end i det øvrige Grækenland - De Ioniske øer og dermed også Korfu er af den grund kendt som et af de frodigste områder i landet.

Korfu
19°
light rain
82% humidity
wind: 8m/s SSE
H 19 • L 15
16°
Thu
16°
Fri
16°
Sat
15°
Sun
16°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

Kort over Korfu

Vores Korfu guide har selvfølgelig også et kort over øen med markering af bl.a. byer, strande, seværdigheder og spisesteder.

Korfu guide: Nyttige links til planlægningen af din rejse

Charterrejser til Korfu – se aktuelle tilbud her
Book hotel på Korfu her og få prisgaranti
Find billige flybilletter til Korfu – sammenlign priser her
Kom nemt fra lufthavnen til dit hotel – se priser på lufthavnstransfer

Tak fordi du læste vores Korfu guide – du kan finde mere information på Visit Corfu, der er den officielle turistside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*