Lonely Planet: Her skal du rejse hen i 2022

Få inspiration til dine rejser i 2022

2020 og til dels 2021 var nogle forfærdelige rejseår. Forhåbentlig bliver 2022 bedre – i hvert fald har Lonely Planet sat navn på de steder, du skal besøge til næste år.

Som altid tager vi her på siden udgangspunkt i varme rejsemål, og de er ikke svære at finde på Lonely Planets liste.

Byer og regioner

I 2022 skal du besøge Firenze, mener Lonely Planet. Den italienske by er en gammel kending på turistlandkortet og nem at komme til fra Danmark. Firenze er på listen sammen med Nicosia på Cypern og Mérida i Mexico på henholdsvis 6. og 8. pladsen.

Nicosia bliver fremhævet for sit store arbejde med at fremme sameksistens mellem kulturer. Et arbejde, der i 2022 munder ud i projektet United by Sound.

På top 10-listen over regioner går turen til bl.a. Bourgogne i Frankrig, der er berømt for sine gode vine. Lonely Planet fremhæver også naturskønne Scenic Rim i Australien og Puerto Rico i Caribien.

Sidstnævnte er et pragtfuldt mix af USA, Spanien og Caribien og byder på bl.a. smuk natur, lækre strande og masser af kulturoplevelser, mener rejsebogsforlaget.

Toscana
Firenze er en af de byer du skal besøge i 2022

Lande

På Lonely Planets liste over lande der skal besøges i 2022 finder vi Egypten, som bare bliver ved med at imponere. Her skal du bl.a. opleve den nyrestaurerede Djoser-pyramide udenfor hovedstaden Kairo.

Netop Kairo var også på Lonely Planets liste i 2020, men rejseåret blev brutalt afbrudt af den verdensomspændende pandemi. Det er således kun få, der har fået lov til at opleve det nye egyptiske museum i Kairo.

Anguilla i Caribien er også på listen, der desuden indeholder tre destinationer, som flere rejseeksperter har haft på radaren de senere år. Vi taler om Oman, Belize (også på listen i 2019) og Slovenien.

Mens Oman er det rolige og autentiske alternativ til Dubai, så kan Belize byde på paradisstrande og dykning i verdensklasse. Det lille europæiske land Slovenien skal besøges for Lake Bled og den charmerende hovedstad Ljubljana.

På 3. pladsen finder vi Mauritius i det Indiske Ocean. Der er alle mulige grunde til at besøge den lille østat. Det er en overraskende alsidig ø med bl.a. skønne hoteller, fremragende strande og en supervenlig befolkning. Mauritius er også aktiv ferie, en herlig hovedstad og spændende historie.

Øverst på listen figurerer Cook Islands i Stillehavet. Jo, det lyder ikke tosset, men det er nok kun få danskere, der finder vej dertil.

Skønne Mauritius er på Lonely Planets liste

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*