Lonely Planet: Disse steder skal du besøge i 2019

Best in Travel 2019 fra Lonely Planet

Det er blevet den tid på året, hvor diverse rejsesites sætter navn på de byer, lande og regioner, der skal besøges i 2019. Således også rejsebogsforlaget Lonely Planet, der netop har offentliggjort deres Best in Travel 2019.

En top 10, hvor vi her mest interesserer os for de solrige rejsemål på listen – se blot med her, hvor du kan drømme dig væk til varmere himmelstrøg.

Bedste byer

I kategorien bedste byer i 2019 får Miami en fjerde plads, og du skal ikke kun rejse til solskinsstatens største by for strandene. Miami har masser af spændende kunst og design og er en stadig spirende gastronomisk perle, mener Lonely Planet.

Mexico city kommer ind som nummer seks – når du er færdig med at udforske byen, så er den et fremragende udgangspunkt for rundrejser i det store land og måske kan du afslutte ferien med at dase på de lækre strande ved Riviera Maya.

På syvendepladsen finder vi Dakar i Senegal. Byen, der ligger ud til Atlanterhavet har solbeskinnede strande, farverige markeder og heftige natklubber. Lonely Planet nævner også det store arbejde med at gøre Dakar til internationalt feriested – fint illustreret ved den nye moderne lufthavn, der netop er blevet indviet.

Dakar kan synes lidt eksotisk, og noget tættere på Danmark har rejsebogsforlaget forelsket sig i Zadar i Kroatien, der ligger nummer ni.

Byen ved Adriaterhavskysten har endelig rejst sig fra asken efter den forfærdelige borgerkrig, og du kan nu trave gennem de charmerende gader i den gamle bydel, hvor du bl.a. finder fancy barer, hyggelige cafeer og pragtfulde rustikke restauranter.

Og så har Zadar en række spændende seværdigheder i form af romerske ruiner og innovative museer. Et glimrende alternativ til Dubrovnik længere nede ad kysten.

Som nummer 10 på listen ligger Meknés i Marokko. Alle kender Marrakech, men Meknés er i den grad undervurderet, mener Lonely Planet.

Byen var engang Marokkos hovedstad og her ligger stadig det imponerende fort fra dengang ligesom du kan nyde det smukke og nyrenoverede mausoleum, der indeholder resterne af Moulay Ismail – den sultan, der flyttede landets hovedstad til Meknés.

Som andre byer i Marokko kan du selvfølgelig også her finde hektiske basarer og ikke mindst mad i verdensklasse.

Skal vi ikke lige nævne, at København ligger nummer 1 på Lonely Planets liste – en fornem hæder til vores hovedstad.

Bedste lande

Lonely Planet har som så mange andre set sig varm på Sri Lanka. Øen sydøst for Indien byder på spændende kultur, fantastisk natur med mulighed for safari i nationalparkerne og ikke mindst lange næsten uberørte strande på sydkysten. På min side thailandrundt.dk kan du få lavet Danmarks bedste rejser til Sri Lanka – se mere her.

Så skal vi til Panama, der ligger på plads nummer fire. Det mellemamerikanske land er mest kendt for den berømte kanal, men Panama har de senere år været populær blandt backpackerne, der allerede har fået øje på de smukke bjerge, den tropiske regnskov og de lange hvide sandstrande.

Jordan kommer ind på sjettepladsen på Lonely Planets liste. Det mellemøstlige land er rigtig hot i øjeblikket, og udover ørkenen i Wadi Rum og den antikke by Petra, så skal du prøve den 650 km lange sti The Jordan Trail, mener rejsebogsforlaget.

På syvendepladsen finder vi Indonesien, der er mest kendt for Bali, men få lande har så mange bountyøer og paradisstrande. Mange af dem er ikke helt så nemme at komme til, men man har jo lov at drømme.

Så skal vi til Mellemamerika igen. Belize er igen på listen over lande, der skal besøges og er ligesom Panama en lille overset perle med bl.a. fantastiske strande og dykning i verdensklasse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*