Lonely Planet: Disse steder i Europa skal du besøge i 2018

Skønne rejsemål i Europa

Mangler du inspiration til din rejse i år, så kommer rejsebogsforlaget Lonely Planet med en stribe forslag til, hvilke steder i Europa du skal besøge.

1. Emilia Romagna – Italien

Som mange andre steder i Italien, så handler det i Emilia Romagna også om mad. God mad. I regionen finder du et hav af lækre specialiteter og med åbningen af FICO i Bologna, der er verdens største kulinariske temapark, er denne del af Italien for alvor kommet på det gastronomiske landkort.

Udover et væld af spændende markeder med bl.a. oste, skinker og balsamicoeddike, så kan du også gå på opdagelse i Emilia Romagnas historiske byer og mange fremragende restauranter.

2. Cantabrien – Spanien

Den grønne del af Spanien kaldes Cantabrien ofte. Her i den nordlige del af landet ud til Biscayaen kan du opleve lange øde strande, charmerende landsbyer og et næsten alpint landskab med dybe dale i Picos de Europa, der er Spaniens ældste nationalpark og som netop i år har 100 års fødselsdag.

Den livlige havneby Santander er de senere år blevet shinet op og kan nu måle sig med Bilbao og San Sebastian i naboregionen Baskerlandet.

3. Kosovo

Klemt inde på Balkan ligger Kosovo, der i den grad er overset af turisterne. I 2018 kan Kosovo fejrer sin 10 års uafhængighed og er således verdens andennyeste land. Selvom Kosovo er ganske lille, så mangler der ikke oplevelser.

De aktive kan vandre ad Via Dinarica, filmelskere kan besøge festivalen Dokufest i den gamle osmanske by Prizren, og vinentusiaster vil ikke gå forgæves i det smukke område Rahovec, hvor vingårdene ligger spredt i landskabet.

4. Provence – Frankrig

Mens Cantabrien og Kosovo ikke hører til de mest kendte rejsemål, så er Provence i det sydlige Frankrig en evig feriefavorit. Beliggenheden ud til det blå middelhav betyder gode strande, men det frodige bagland med lavendelmarker, olivenplantager og hyggelige landsbyer i bjergene er mindst lige så tiltrækkende.

Lonely Planet anbefaler, at du besøge storbyen Marseille, hvor du både finder michelinrestauranter og coole barer i sidegaderne.

5. De små kykladeøer – Grækenland

Kykladerne er drømmen om græsk idyl. De populære øer som Naxos, Mykonos og Santorini behøver ikke nogen præsentation, men der er meget mere at komme efter. Hvem har nogensinde hørt om f.eks. Iraklia, Schinousa eller Donousa? Små uberørte øer med lækre strande, gemte byer og enkle taverner.

Du kan kombinere dem alle med øjeblikkets hotteste kykladeø, Koufonisia, der har et større udvalg af overnatning og spisesteder, men som stadig er dejlig tilbagelænet.

6. Vipavadalen – Slovenien

Sloveniens svar på Toscana. Også her finder du et betagende landskab med spredte småbyer og gotiske spir, der vidner om en tid, der var engang. I Vipavadalen er man de senere år blevet berømt for sin vinproduktion, der nemt kan måle sig med de mere kendte middelhavslande, når det gælder kvalitet.

Tag på cykeltur gennem landskabet og gør stop på vingårdene og få en sludder med vinbønderne. Book din tur i nærliggende Ljubljana, der ligger et tæt på dalen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*