Lonely Planet: Disse steder i Asien skal du besøge nu

Lonely Planet's Best in Asia

Asien tiltrækker helt forståeligt millioner af turister. Her finder du fantastisk natur, venlige mennesker, en rig kultur og ikke mindst mad i verdensklasse.

Selvom Kina er et af verdens mest besøgte lande, så tænker de fleste nok på Bali, Indien og Thailand som de mest populære steder i Asien. Men der er mange andre pragtfulde byer og områder, der kun venter på at blive udforsket.

Rejsebogsforlaget Lonely Planet har netop givet deres bud på, hvad der lige nu er Best in Asia.

1. Gansu – Kina

I det nordlige Kina – omtrent midt i landet – ligger Gansu, der ifølge Lonely Planet er stærkt undervurderet. Her finder du sneklædte bjergtinder, fremragende retter med hjemmelavede nudler og ikke mindst masser af historie fra dengang området var en del af Silkeruten.

Gansu har desuden en række fantastiske Buddhaer, og på trods af beliggenheden, så er området forholdsvis nemt at komme til.

2. Yokohama og Kamakura – Japan

To byer syd for den japanske hovedstad Tokyo som Lonely Planet har forelsket sig i. Yokohama glimrer ved sin beliggenhed ud til havet, men byen er de senere år blomstret op med flot arkitektur, lækker mad og små mikrobryggerier.

Du kan tage videre til Kamakura, der er et populært surfspot, men som også har nogle flotte templer og helligdomme i det kuperede terræn.

3. Det nordlige Kerala – Indien

Det sydlige Kerala omkring Kovalam er et velkendt rejsemål for hippier, yogaentusiaster og turister med hang til badeferie. Men hvorfor ikke prøve den nordlige del af den indiske stat?

Her er der netop åbnet en ny international lufthavn, der giver let adgang til uberørte strande, den fantasiske nationalpark Wayanad, hvor du kan se vilde elefanter, og så kan du bo på små resorts og hyggelige homestays.

4. Keong Saik Road – Singapore

Det tidligere red light district i Singapore er nummer fire på Lonely Planets liste. Keong Saik Road har udviklet sig til en hip og fancy gade, hvor fusionsrestauranterne popper op på stribe. Læg dertil hippe cocktailbarer – flere af dem beliggende på toppen af bygningerne – samt en række glimrende boutiquehoteller.

5. Astana – Kasakhstan

Asiens Dubai kalder nogle Astana. I et ellers trøstesløst steppelandskab dukker Astana pludselig op med sine skyskrabere og enorme glasfacader.

Det er nyt og moderne – en by, som man næsten ikke kan tro ligger lige her. Astana er bygget for oliepenge, og i 2017 er byen vært ved World Expo, og det giver i en periode mulighed for at besøge byen uden visum.

Lonely Planet fremhæver også Takayama i Japan, Xi’an i Kina, Sri Lanka’s højland, Melaka i Malaysia og Raja Ampat i Indonesien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*