Lider du af akut udlængselssyndrom?

Tag testen

Er du en af dem, der har svært ved at komme tilbage på arbejdet efter sommerferien, så har rederiet Scandlines lavet en test, der kan give dig svar på, om du lider af akut udlængselssyndrom.

I en undersøgelse foretaget af charterbureauet Apollo fremgår det, at danskerne drømmer sig væk hele året – et tegn på, at hverdagen måske ikke lever helt op til forventningerne.

For mange mennesker er det problemfyldt at starte på den trivielle hverdag igen, og her har psykolog Erla Højsted, som har talt med Scandlines, det gode råd at tage situationen alvorligt. Stress er næsten en folkesygdom, og det kan sagtens være perioden efter sommerferien, der udløser de helt store følelser. Det er her Erla Højsted mener, at nedturen skal stoppes før den udvikler sig til det, der er værre.

Men måske er det danskernes hverdag, der skal laves om. Ifølge Apollos undersøgelse, så drømmer hele 40 % af børnefamilierne sig væk året rundt, mens det tal er 24 % for de, der ikke har børn. Med andre ord, så ønsker et stort antal mennesker et andet liv end det, de har.

Kontrasten mellem hverdagens pligter og ferien er markant, men også her har Erla Højsted et råd: Det handler om at acceptere, at man ikke er i samme gear, når man kommer tilbage fra en ferie. Man skal give sig selv en blød start på arbejdet, men her er spørgsmålet så, hvor mange arbejdsgivere, der vil accepterer en mindre produktiv medarbejder…

Men ferie er simpelthen nødvendig for os, fortæller Erla Højsted. Det er sundt for os at komme væk fra hverdagen og bekymringerne. “De mest produktive mennesker er dem, der giver sig selv mentale pauser”, siger hun til Scandlines.

Og nu til testen – har du akut udlængselssyndrom? Tjek det her.

PS: Jeg er hårdt ramt – er du også, så er midlet her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*