Koh Phangan – her ville jeg gerne være nu

Koh Phangan er smuk natur og lækre strande

koh phangan

Det er februar og det er koldt. I morges stod termometeret på – 7° C ,og det var langt fra behageligt at hente brænde (hvorfor gør jeg det ikke bare dagen før, spørger jeg altid mig selv bagefter).

Nå, koldt vejr betyder som regel at det er klart. Solen er på vej op i horisonten og den blå himmel får mig straks til at tænke på sol og sommer. Kontrasten til det snedækkede landskab udenfor vinduerne kan ikke være større.

Koh Phangan. Ja, selvfølgelig. Lige nu er der over 30° C på den skønne thailandske ø, som de fleste kender for det legendariske full moon party. Men hey: der er mere at komme efter. Koh Phangan er overraskende lidt udviklet, og det betyder, at du kun kan komme til en række af øens strande ad vandvejen.

Det er med andre ord her, du kan finde din egen hytte eller bungalow tæt på det krystalklare hav, mens du filosoferer over livet i selskab med en kold Singha.

Men hey; der er mere at komme efter: Koh Phangan har et smukt og kuperet landskab, der er dækket af frodig skov. Og så er det ikke kun for partyfreaks og backpackere. Pænere resorts har også slået dørene op, og mange af dem ligger få meter fra de kridhvide strande.

Jo, Koh phangan er lige præcis det sted jeg har lyst til at være lige nu.  Dagene skal gå med sand mellem tæerne og solen skinner fra en skyfri himmel på min blege krop. Og aftenerne: Lækker seafood eller måske en god thairet efterfulgt af en enkelt drink eller to.

Himlen er stadig blå her i Danmark, men temperaturen…


Koh Phangan har bedst vejr fra januar til april (29°-33° C), men øen er også glimrende at besøge i sommermånederne (32°-34° C). Undgå perioden september til december. For at komme til Koh Phangan flyver du til Koh Samui og tager båden derfra. Alternativt kan du tage færgen fra Surat Thani på fastlandet. Du kan booke fly, hotel eller en pakkerejse til paradiset her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*