Her skal du rejse hen i 2023 – eksperterne har talt

Inspiration til rejseåret 2023

Så har verdens førende rejsesites givet deres bud på, hvor du skal rejse hen i 2023. Som altid her på siden koncentrerer vi os kun om varme rejsemål. Læs om de europæiske destinationer på årets lister her og find et større udvalg af solrige rejsemål længere nede på siden.

Find pas og kuffert frem og begynd at planlægge dine rejser i det nye år – det kunne f.eks. være til disse 17 dejlige steder.

Strande

Vi begynder med et rejsemål, der er kendt af de fleste danskere: Kreta. Det er det store amerikanske rejsesite Fodor, der anbefaler den græske ø, som har alt, hvad der skal til for en vellykket ferie. Hos Fodor fremhæver man maden, strandene og gæstfriheden.

National Geographic peger på naboøen Karpathos som et sted, du skal besøge i 2023. Forlaget har en lidt anden vinkel på deres anbefalinger. De er inddelt i kategorier, og Karpathos er valgt for sin bæredygtige udvikling.

Også Lonely Planet har Grækenland på radaren. Det store rejsebogsforlag nævner Halkidiki på fastlandet som et sted, der er perfekt at komme ned i tempo. Strandene er gode, men du skal også tage på opdagelse i det kuperede landskab, hvor du bl.a. finder klostre, hyggelige landsbyer og skønne spisesteder.

Så skal vi til den italienske region Puglien, der er fremhævet af Fodor, men som de senere år også har været anbefalet af andre medier og rejsesites. Fodor har fokus på byen Ostuni, som de kalder den hvide by. Her er brostensbelagte gader og nem adgang til strande og olivenlunde. Også den lækre mad bliver fremhævet.

Vi bliver i Italien. Det amerikanske rejsebogsforlag Frommer’s peger på kystbyen Matarea som et værdigt alternativ til Amalfikysten, der er blevet for dyr og overrendt. Materea er helt nede på jorden, og her handler det om smukke kirker, gode vandreruter og lækker mad under oliventræerne.

Gode gamle Malta skal også besøges i 2023, mener Lonely Planet. Den lille ø i Middelhavet er et velkendt rejsemål for mange europæere, men der er masser af grunde til, at resten af verden også skal opleve Malta. F.eks. den hyggelige hovedstad Valletta, de fantastiske templer og den gode dykning.

Travel & Leisure’s liste er på hele 50 destinationer fordelt på flere kategorier. Når det gælder sol og strand anbefaler det store rejsesite den kroatiske ø Hvar. Her er det havnen, den farvestrålende lavendelfestival og coole hoteller og spisesteder, der trækker.

Kultur og natur

Et andet sted, som de senere år har været på alverdens lister og fremhævet af rejseeksperter er Slovenien. Denne gang er det National Geographic, der har fået øje på det lille europæiske land, som har fokus på såkaldt gastroturisme, hvor du på cykel besøger bl.a.. vingårde, landbrug og osteproducenter.

Fodor anbefaler også, at du skal besøge den spanske by Granada i 2023. Her står den på tapas, flamenco og selvfølgelig enestående maurisk arkitektur i Alhambra. Læg dertil den fantastiske beliggenhed for foden af Sierra Nevada.

Fra Sydspanien til Nordspanien. Frommer’s har Baskerlandet på deres liste Best Places To Go In 2023. Byerne Bilbao og San Sebastian er velkendte rejsemål fremhævet for caminoen, Guggenheim Museum og den gode mad, men Bilbao er også startby for Tour de France i 2023.

Naturelskere skal besøge Azorerne, mener National Geographic. Øerne i Atlanterhavet bliver fremhævet for sit bæredygtighedsprogram, der skal beskytte den enestående natur.

Tilbage til Italien. Lonely Planet anbefaler regionen Umbrien for den fremragende mad, men også for den årlige jazzfestival og den store fejring af kunstmaleren Perugino, der døde for 500 år siden. Travel & Leisure mener, at Venedig er værd at besøge. Arkitekturfestivalen og åbningen af bygningen Procuratie Vecchie fra 1500-tallet er to af de ting, der gør byen interessant i 2023.

Lonely Planet har også kastet deres kærlighed på Albanien, som de mener er et Europas få uopdagede steder. Her kan du bl.a. opleve barske bjerge, glemte byer og fremragende strande foruden en hovedstad i rivende udvikling.

Storby

På storbyferie? Tag til Athen, mener både Frommer’s og Travel & Leisure. Den græske hovedstad har nogle af Europas laveste priser og med lækre nye hoteller og spisesteder samt det genåbnede nationalgallery, der har gennemgået en otte år lang renovering, er der al mulig grund til at rejse til Athen i 2023. Nye hoteller og spisesteder er også grunden til, at Madrid er på Travel & Leisures liste.

Også Lonely Planet har en storby på listen over steder, du skal besøge til næste år. Her peger man på den franske by Marseille, der længe har været stemplet som lidt snusket med høj kriminalitet.

Men Marseille er så meget andet. Du får en fantastisk kombination af strand og storby, men også et sted, der byder på gadekunst, flot arkitektur og en lang række bydele, der alle tilbyder noget forskelligt.

Andre steder i verden

Fodor anbefaler
. Palawan, Filippinerne
. Sayulita, Mexico
. Kartago, Tunesien
. Zanzibar, Tanzania
. Ayutthaya, Thailand
. Ho Chi Minh City, Vietnam
. Goree, Senegal

Lonely Planet anbefaler
. Kuala Lumpur, Malaysia
. Sydafrika
. Jamaica
. Jordan
. Raja Ampat, Indonesien
. Sydney, Australien
. El Salvador

National Geographic anbefaler
. Kairo, Egypten
. Trinidad og Tobago
. Columbia
. Laos

Frommer’s anbefaler
. De Dansk Vestindiske Øer
. Yucatan, Mexico
. Karnataka, Indien
. Oahu, Hawaii
. Uruguay
. Vestafrika

Travel & Leisure anbefaler
. Havana, Cuba
. Tanger, Marokko
. Kairo, Egypten
. Victoria, Australien
. Tanzania
. Cayman Islands
. Maui, Hawaii
. Riviera Maya, Mexico
. De Dansk Vestindiske Øer

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*