Her har du strandene for dig selv

Læs med her, hvis du er træt af masseturisme

Hvide sandstrande, turkisblåt vand, få turister og autentisk atmosfære. For et stort antal mennesker er det nogle af kriterierne for en perfekt solferie. Sjovt nok er det lige præcis det, en håndfuld af verdens mindst besøgte steder tilbyder. Tjek disse øer, hvis du søger fred og ro langt væk fra turistmylderet.

Palau

De i alt 250 øer i det vestlige Stillehav er et af naturens vidundere. Det er eksotisk med tæt jungle, verdensklassestrande og et formidabelt undervandsliv. Der skal arbejdes lidt for at besøge Palau, der kun har få flyruter til større byer.

Måske er det derfor, at øriget kun modtog 105.000 turister i 2013, men de, der trodser den lange rejse bliver til gengæld rigeligt belønnet i form af en venlig og imødekommende befolkning og ikke mindst spektakulære naturoplevelser til lands og til vands.

Dominica

Blot 78.000 turister besøgte den lille caribiske ø i 2013. Dominica har godt nok ikke strande som man normalt forbinder med Caribien, men til gengæld finder du her en autentisk atmosfære i de små hyggelige fiskebyer. Øens vulkanske oprindelse gør det til et perfekt sted for trekkere, og i det omkringliggende hav vil dykkere uden tvivl føle sig som i paradis.

Man kommer til Dominica for naturen og for at opleve Caribien som det var engang. Øen har kun få flyforbindelser og er blottet for store betonhoteller, her bor man hyggeligt på pensioner og små hoteller.

St. Vincent & Grenadinerne

Skynd dig at tage dertil – antallet af besøgende vil uden tvivl stige voldsomt de kommende år. 73.000 turister lagde vejen forbi de små øer i det caribiske hav i 2013. Mens St. Vincent er tæt befolket, så er det helt anderledes med Grenadinerne.

Her kan du opleve hvidt sand og krystalklart turkisblåt vand på de ensomme og i alt 31 småøer, der er overraskende nemme at komme til takket være nye færgeforbindelser.

Naboerne St. Lucia og Barbados er allerede kendte af feriefolket, og på St. Vincent & Grenadinerne håber man, at turismen snart vil slå bananeksporten af pinden som ørigets vigtigste indtægtskilde.

Anguilla

De perfekte strande er et oplagt sted at slippe for de store turisthorder på St. Martin, der ligger umiddelbart mod syd. Anguilla sagde velkomme til 69.000 turister i 2013 og er dermed det femte mindst besøgte land i verden. Øen er et indbydende caribisk paradis med hvide sandstrande og glasklart vand.

I disse år står Anguilla ved en skillevej. Øen er autentisk med små interimistiske beach shacks, men flere og flere celebrities går i land på øen for at slippe for paparazzifotografernes kameraer på den nærliggende ø St. Barts, der længe har været jetsettets legeplads i Caribien.

Kiribati

Verdens mindst besøgte land havde kun 6.000 besøgende i 2013. Ofte siger man, at Kiribati ligger i midten af ingenting, og sådan føler turisterne det uden tvivl, når de efter mange timers rejse endelig står på en af de små øer i Stillehavet.

Kiribati består af 33 atoller, og det betyder lækre sandstrande med kokospalmer, der vejrer let i vinden. Her er et utal af turkise laguner, og østaten kan prale af at have verdens største beskyttede havområde. Hovedøen hedder Tarawa, og det er her man sørger for forsyninger, inden turen går videre til de uberørte og ukendte øer.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*