Gode råd til kreditkort på rejsen

Du kan ikke nøjes med dit Visa/Dankort på rejsen

Credi.dk giver dig her en stribe gode råd om, hvordan du bruger kreditkort i udlandet. Tjek disse do and dont’s, der giver maksimal tryghed på ferien.

Betal med kreditkort

De fleste tager sit Visa/Dankort med på rejsen, men det er et debetkort som Credi anbefaler ikke at bruge. Du skal i stedet for betale med et kreditkort som f.eks. Mastercard, der giver større sikkerhed.

På et debetkort bliver pengene trukket hurtigt på din konto, mens du med et kreditkort i første omgang betaler med kreditkortselskabtes penge. Du har dermed større mulighed for at få dine penge tilbage i tilfælde af svindel eller tyveri af kortet.

Betal også overnatning og flybilletter med kreditkort

Betaler du overnatning og flybilletter med kreditkort har du væsentlig større chance for at få dine penge tilbage, hvis du bliver udsat for svindel ved booking af feriehus eller hvis flyselskabet går konkurs.

Betal lejebil med kreditkort

Betaler du ikke med kreditkort hos din biludlejer, kan du komme til at betale mere i forsikring eller endda risikere slet ikke at få udleveret bilen. Det er der en særlig grund til.

Udlejeren reserverer et beløb på kortet som et depositum i tilfælde af skader på bilen. Det kan kun lade sig gøre på et kreditkort, så har du kun et debetkort kan biludlejningsfirmaet forlange et større beløb i forsikring eller nægte at udlevere bilen.

Credi.dk anbefaler både at tage et debetkort og et kreditkort med på rejsen. Andre gode råd er at sætte sig ind i kortets gebyrer, og så er det værd at tjekke, om der følger f.eks. rejseforsikring eller andre goder med kreditkortet.

Betal altid i lokal valuta

Når du bruger kreditkort i udlandet, får du ofte mulighed for at vælge, om du vil betale i lokal eller egen valuta. Her skal du altid vælge lokal valuta. Det giver en væsentlig bedre vekselkurs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*