SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 19 – 2016

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 19 – 2016

Flere unge rejser ud i verden
Ifølge en undersøgelse foretaget af Kraka, så rejser flere unge ud i verden. Politikernes ønske om at studerende skal hurtigere gennem uddannelsessystemet ser dog ud til at bære frugt, for der er nemlig færre unge, der tager et egentligt sabbatår. Men det afholder ikke den unge generation fra at rejse, i perioden fra 2011 til 2014 er andelen af kunder mellem 18 og 24 år steget med hele 78 % hos Jysk Rejsebureau.

“Der er en kraftig stigning i antallet af unge, der tager ud for at opleve verden i 1-6 måneder inden de læser videre. Rejserne er en slags dannelsesrejse og en del af deres livsuddannelse, mener Niels Amstrup, der er direktør i Jysk Rejsebureau.

Især grupperejser er populære hos rejsebureauet. Her får de unge både tryghed og fleksibilitet, og ofte kan den slags ture være springbrættet til senere rejser på egen hånd. Niels Amstrup mener, at mange unge er fokuserede på, hvad de bruger deres tid på. De bruger nu sommerferien på at rejse og gerne som en del af uddannelsen eller med frivilligt arbejde undervejs.

Guf for eventyrerne – disse lande har færrest turister
Elsker du det autentiske og vil du hellere møde de lokale end andre turister, så er det værd at kigge nærmere på Priceonomics undersøgelse, der afslører hvilke lande, der har færrest turister i forhold til indbyggertallet.

Verdens i særklasse mindst turistede land er således Bangladesh, der ligger klemt inde af Indien ud til den Bengalske Bugt. Takket være et indbyggertal på hele 159 millioner mennesker og få besøgende, er der 1273 lokale pr. turist.

På 2. og 3. pladsen med henholdsvis 373 og 322 lokale pr. turist ligger Guinea og Moldova. Lidt overraskende kommer Indien ind på en fjerdeplads, og det skyldes selvfølgelig landets befolkningstal, der forlængst har rundet en milliard mennesker.

De mest turistede lande efter Priceonomics udregningsmetode er Andorra, hvor der er 32 turister pr. lokal. Herefter følger Aruba i Caribien og jetsetparadiset Monaco, hvor man ikke skal forvente meget autenticitet.

Priceonomics har brugt data fra verdensbanken, og de har også analyseret sig frem til de lande, der har oplevet de største stigninger i antallet af turister. Fra 2004 til 2014 har Georgien haft den største fremgang med Bhutan og Republikken Congo på de næste pladser.

De bedste øer – valgt af rejsende
Det blev Maui, der løb med førstepladsen ved Tripadvisors årlige kåring af de bedste øer baseret på brugeranmeldelser på det store rejsesite.

Maui, der er en af Hawaii-øerne byder på vulkaner, fantastisk flora og fauna, og så har øen en stribe dejlige strande, deriblandt berømte Napili Beach.

Mens der er lang vej til Hawaii, så ligger andenpladsen kun tre timers flyvning fra Danmark. Den græske ø Santorini er stadig lige populær, og det skyldes især det dramatiske landskab, det høje niveau på hoteller og restauranter, og så de formidable solnedgange fra byen Oia.

Jamaica i Caribien snuppede tredjepladsen. Den farverige ø er lækre strande og har desuden en herlig tilbagelænet atmosfære, hvor det er svært ikke at komme ned i tempo.

Fjerdepladsen finder vi også i Caribien. Providenciales, der er en del af Turks & Caicos har nogle af verdens bedste strande med kridhvidt sand og krystalklart vand.

Så skal vi til Asien. Bali i Indonesien kommer ind på femtepladsen hos Tripadvisors brugere. Øen er kendt af mange danskere som et sted med lavt prisniveau, venlige mennesker og smukke templer og landskaber.

Tripadvisors top 10-liste over verdens bedste øer ser således ud:

 1. Maui – Hawaii
 2. Santorini – Grækenland
 3. Jamaica
 4. Providenciales – Turks & Caicos
 5. Bali – Indonesien
 6. Mallorca – Spanien
 7. Mauritius
 8. Phuket – Thailand
 9. Bora Bora – Fransk Polynesien
 10. Fernando de Noronha – Brasilien

Rejsen gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet
Folk, der rejser til primært eksotiske steder er attraktive for virksomhederne, viser en undersøgelse fra Expedia. Hele 94 % af de erhvervsledere, der har deltaget i undersøgelsen mener, at det er en fordel, hvis en jobansøger har rejst udenfor Europa.

Det er bl.a. kendskab til andre kulturer, evnen til at kommunikere og tage initiativ, som arbejdsgiverne ser som positivt.

Det, at komme ud af komfortzonen og stadig være beslutningsdygtig og kunne lægge budget og forhandle sig frem til gode priser er andre kompetencer, som folk får med hjem fra deres rejser.

Sidst, men ikke mindst, så har globetrottere en større chance for at blive gode iværksættere, viser undersøgelsen. Rejser giver ikke blot gode idéer og gør dig mere kreativ, men giver dig også evnen til at håndtere modgang, noget som mange iværksættere på et eller andet tidspunkt oplever i deres karriere.

Vil du tabe dig og have mere sex – så rejs!
En ny undersøgelse foretaget af rejsesøgemaskinen Expedia afslører at der er adskillige gode grunde til at rejse mere. Vægttab og et bedre sexliv er et par af dem, men du bliver også sundere og får boostet din selvtillid.

“Rejser nedsætter produktionen af cordisol, der giver stress, og det betyder samtidig, at vi får øget motivation og et mere positivt syn på tilværelsen”, siger psykolog Linda Papadopoulos, der har været med til at lave undersøgelsen for Expedia.

Folk, der rejser, får oftere sundere vaner, når de vender hjem igen. Det kan være, at man har prøvet nye motionsformer eller simpelthen bevæger dig mere på ferien, viser undersøgelsen. Desuden får sollys kroppen til at frigive hormonet serotonin, der er med til at holde fokus og sætte humøret op.

Er det verdens bedste rejsemål?
Vi har alle forskellige krav, når det gælder rejsemål. Nogle sætter pris på all inclusive med alle faciliteter inden for rækkevidde, mens andre sværger til trekking og river rafting.

Det er dig selv, der vælger dit yndlingsrejsemål, men tager man summen af millioner af rejsendes oplevelser, så er der nogle destinationer, der skiller sig ud som noget særligt.

Brugerne på rejsesitet Tripadvisor giver karakterer til hoteller, oplevelser og restauranter, og det er netop disse tre faktorer, der ligger til grund for Tripadvisors Top 10 liste over verdens bedste rejsemål.

Herunder finder du brugernes valg af rejsemål og forslag til, hvilket hotel du skal booke for at få den perfekte ferie.

Verdens bedste rejsemål

 1. London – Egerton House Hotel
 2. Istanbul – World Heritage Hotel Istanbul
 3. Marrakech – Riad Kheirredine
 4. Paris – Saint James Paris, Relaus et Chateaux
 5. Siem Reap – Golden Temple Residence
 6. Prag – Hotel Residence Agnes
 7. Rom – Hotel Majestic Roma
 8. Hanoi – Hanoi la Siesta Resort & Spa
 9. New York – Casablanca Hotel Times Square
 10. Ubud – Wapa di Ume Resort & Spa

Lægger du budget for ferien?
Det kan nemt blive en dyr fornøjelse at rejse, men med planlægning og økonomisk snilde kan rejsedrømmene hurtigt blive til virkelighed, skriver flysøgemaskinen Momondo, der afslører, at mere end 33 % af danskerne ikke lægger budget for ferien.

Lasse Skole Hansen fra Momondo er overrasket over det store antal, der rejser uden budget, men mener, at vores forholdsvis høje indkomst er en del af årsagen.

Men måske er en tredjedel af danskerne bare dygtige til at planlægge deres rejse og shoppe billige hoteller og flybilletter. For der er virkelig penge at spare ved at være fleksibel og være frisk på alternative rejseruter til din slutdestination. Det er der også ved at benytte et af hotelbookingsidernes loyalitetsprogrammer, der giver specialpriser og mulighed for at optjene gratis nætter.

Det skal ikke være ren teori det hele, så vi lægger gerne et par af vores rejsebudgetter op, der med al tydelighed viser, at det ikke behøver være så dyrt at rejse.

I august tilbragte vi 16 nætter i Thailand for bare 6.200 kr. Flybilletten til Bangkok fandt vi til 3.700 Kr. med Qatar Airways og to nætter på hotel i den thailandske hovedstad løb op i 300 kr. pr. person. En flybillet fra Bangkok til Koh Samui kostede os 1.200 kr. (dyrt, men sådan er det bare at flyve til Koh Samui). 14 nætter på et strandhotel på Koh Samui kostede 1000 kr. pr. person. Både i Bangkok og på Koh Samui fik vi gratis morgenmad og gratis wifi.

Vi har også taget ruten København – Luang Prabang (Laos) – Bangkok – Krabi (Ao Nang) – Railay for 6.400 kr. En rejse, der varede 18 dage med morgenmad og gratis wifi. Og sådan kunne vi blive ved. Husk, at planlægning er den halve fornøjelse, og de meste kan lade sig gøre. Det er bare at springe ud i det…

Varme feriefavoritter er blevet billigere
Hotelpriserne på nogle af danskernes foretrukne rejsemål er faldet det seneste år. Det viser det seneste hotelprisindex fra hotels.com. Danskerne får stadig mest for pengene, hvis de rejser mod øst til f.eks. Vietnam, Thailand og Malaysia. På top 20-listen over de steder, hvor danskerne kan finde de laveste hotelpriser optræder syv thailandske og to vietnamesiske destinationer.

De seneste tal fra den asiatiske version af prisindekset viser, at dette måske er det bedste tidspunkt at være rejsende i Asien. Abhiram Chowdhry, hotels.com

Det er bare om at få booket flybilletterne (der i øvrigt heller aldrig har været billigere) og et dejligt hotel til det skønne Østen, hvor god mad og pudderhvide sandstrande venter.

Malaysia er det land, der har oplevet det største prisfald, men også på populære Phuket i Thailand er hotelpriserne faldet hele 9 % viser prisindekset, der er baseret på data fra hundredetusinder af hotelreservationer på hotels.com.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*