Film og tv inspirerer os til ferie

Film får os til at drømme os væk

Når vi sætter os foran skærmen derhjemme og smækker en film på, så er det ofte her, vi finder inspirationen til vores næste ferie. Faktisk er næsten hver anden dansker (45 pct.) blevet inspireret til en rejse efter at have set en film eller en tv-serie. Det viser en undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt knap 1.200 danskere.

Smukke sandstrande, farverige cocktails og solbrune kroppe

Når vi ser film, drømmer vi os samtidig langt væk fra den til tider grå og kedelige hverdag. Men ud over blot at sætte gang i vores drømme, så inspirerer film os samtidig til at opsøge de lande, vi ser i film og tv-serier. Faktisk er halvdelen af os danskere (45 pct.) blevet inspireret til en rejse efter at have set stedet i en film eller en serie.

Der er da også nok af film og serier at vælge i mellem, når det kommer til at finde inspiration til den næste rejse – uanset om man drømmer om en oversøisk destination eller bliver inspireret til at besøge et mere nærtliggende feriested.

Film, der giver rejselyst

Efter et par timer i selskab med filmen The Beach, der foregår på en øde ø i Thailand, er det nærmest umuligt ikke at længes efter en badeferie i Asien, hvor sol, øde sandstrande og azurblåt hav er det eneste på dagsordenen.

Også filmen Motorcykel Dagbog kan få rejselysten frem hos de fleste. Filmen, der foregår rundt omkring i Sydamerika, indeholder mange smukke scener fra eksotiske naturområder, og heller ikke her kan man undgå at længes efter at aflægge denne verdensdel lande et besøg.

Spis, elsk, bed, der foregår i både Italien, Indien og Bali, er spækket med smukke scener fra de tre vidt forskellige destinationer. Er man rejselysten, finder man derfor nemt inspiration til en kommende ferie i denne film.

Men det er ikke kun de varme lande, der kan lokke. Filmen Into the Wild, der foregår i Alaskas kulde, viser USA’s smukke, vilde natur og får det til at krible helt ud i fingerspidserne efter en rejse i det storslåede landskab. Andre populære film, der sætter gang i rejselysten er Den Skaldede Frisør og Mamma Mia.

Serier, der sætter gang i dagdrømmeriet

En serie, der i den grad viser New York fra sin hippe og mest flatterende side, er Sex and the City. Efter et afsnit i selskab med de fire stilbevidste newyorkere, sidder de fleste kvinder tilbage med trangen til at skulle aflægge ”The Big Apple” et besøg.

Men også serien Entourage, der hovedsageligt udspiller sig i Hollywood, giver anledning til at drømme om Californiens ”hovedstad” som mulig feriedestination. I serien lukkes man ind i de kendtes verden og bliver præsenteret for vestkystens mange, smukke vidundere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*