Eventyrlystne Vibeke sejler jorden rundt

Inspireret af Kurs mod fjerne kyster købte hun en båd

Vibeke Svenningsen er ikke som folk er flest. En aften i februar 2015 blev hun så inspireret af tv-serien Kurs mod fjerne kyster, at drømmen om at sejle jorden rundt opstod. Hos Vibeke er der ikke langt fra tanke til handling og efter at have set alle afsnit af serien, købte hun en båd

Vibeke Svenningsen havde ingen sejlererfaring, men har nu taget et duelighedsbevis og har brugt det meste af sin på at suge så meget viden til sig som muligt inden turen jorden rundt. “Der er jo helt tosset, at jeg besluttede at sejle jorden rundt uden at vide, hvad det indebærer”, siger hun til  DR Midt- og Vestjylland.

Selvom det at sejle er helt nyt for Vibeke, så har hun altid haft masse af rejselyst. En rejselyst, der opstod da hun besøgte Grønland som teenager. Siden er det blevet til et hav af oplevelser rundt om i verden.

Hun har bl.a. rejst med rygsæk og arbejdet som frivillig i Asien, Afrika og Sydamerika. Hun har også studeret i New Zealand og taget turen med den transmongolske jernbane.

Ud af hamsterhjulet

Lige nu er hun dog i gang med det største rejseeventyr af dem alle. Vibeke har et godt job hos Maersk Line og hun får ofte spørgsmålet om hun ikke sætter sin karriere på spil ved at rejse jorden rundt.

Men for Vibeke blev tilværelsen for magelig. “Er det det”, spurgte hun sig selv, da hun så sig selv bruge flere og flere penge på materielle goder fremfor at opleve. Tanken om at skulle arbejde resten af livet og blive fanget af hverdagens trummerum gjorde Vibeke moden til at udfordre sig selv.

“Det vil helt sikkert være mere behageligt at blive hjemme, men bestemt ikke lige så sjovt”, siger Vibeke Svenningsen og fortsætter: “Jeg tror ikke, jeg tager skade af at leve for få midler i en periode”.

I to år har Vibeke arbejdet benhårdt på at realiserer sine drømme. Det har ikke altid været lige nemt, men efter en tur i kulkælderen klør man bare på igen, fortæller hun.
Vibeke er meget bevidst om det ansvar, hun har ved at være skipper og dermed beslutningsansvarlig. Med sig på båden har hun to gaster, der heldigvis har stor erfaring.

Turen jorden rundt begynder 8 .juli, og så er det farvel til familie, venner og kæreste. Vibeke Svenningsen ved godt, at det hun gør er vildt, men selvom kun få har viljen og modet til at gøre som hende, så håber hun på, at alle gør det de drømmer om.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*