Europas mest populære rejsemål mættet af turister

Spanske myndigheder vil regulere antallet af besøgende

Først Venedig, så Barcelona, Mallorca, Ibiza og Formentera og nu Kroatien og Oxford. Antallet af øer og byer i Europa, der er mættet af turister stiger dag for dag og i øjeblikket er myndighederne i Spanien i gang med at regulere den stigende strøm af besøgende.

På den spanske øgruppe Balearene, der inkluderer Ibiza, Menorca, Mallorca og Formentera, vil myndighederne nu give bøder på op til 40.000 € til de, der udlejer deres bolig ulovligt. Loven, der skal regulere antallet af udlejere har eksisteret siden 2012, men har ikke været håndhævet.

Især Spanien har været ramt af utilfredshed med de mange turister, der resulterer i stigende priser på boliger til de lokale, som risikerer at stå uden tag over hovedet. I Mallorcas hovedby Palma er prisen på en lejebolig steget med 40 % på fem år, og det er en uholdbar situation, mener de spanske myndigheder.

Oxford og Kroatien har også fået nok

I Kroatien lider Dubrovnik og øen Hvar også under et stigende antal turister. I Dubrovnik har borgmesteren ifølge den engelske avis Express sat kameraer op for at dokumentere antallet af turister, der er byens største problem. Da Venedig for nylig begrænsede antallet af krydstogtskibe satte de i stedet for kursen mod Dubrovnik.

Den kroatiske kystby er i forvejen yderst populær for filmfreaks, der vil se en af de mest brugte locations til serien Games of Thrones. På øen Hvar er det engelske unge, der er en plage.

Øen er de senere år nævnt som et sted for partyfolket, men slet ikke i det omfang, der er set denne sommer, hvor gennemsnitsalderen er faldet og hvor især engelske unge har forarget med sex på stranden og voldsom druk.

I den engelske by Oxford, der er kendt for at have et af Englands mest berømte universiteter har antallet af turister også nået bristepunktet, mener flere lokalpolitikere. Oxford modtager årligt syv millioner turister og i sommermånederne er det hverken til at komme frem eller tilbage i byen, der ifølge politikerne er et helvede for de lokale.

Hvad kan du gøre?

Turisterne tager selvfølgelig til f.eks. Mallorca og Barcelona fordi disse steder tilbyder lige præcis det, de søger. Men måske er der også andre steder i Europa, der er værd at besøge. Og er der egentlig noget ved at besøge en ø eller by, hvor befolkningen ikke gider en?

Der er masser af spændende steder i Europa, hvor mængden af turister er forholdsvis beskeden – prøv at tage et kig på rejseeksperternes bud på upcoming rejsemål. F.eks. Lonely Planets Best in Europe 2017 eller se artiklen Sommer i Sydeuropa – her møder du ikke din nabo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*