Europas bedste strande 2015

Dejlige og ikke helt så kendte strande i Europa

Det kendte rejsebogforlag Lonely Planet har igen været på research. Denne gang har de besøgt Europas strande, og de rejsevante eksperter giver her et bud på, hvor det er værd at tage hen lige nu.

1. Jaz Beach – Montenegro

Den lækre strand i fremadstormende Montenegro er et glimrende valg, hvis du ønsker at kombinere sol og strand med lidt eventyr, mener Lonely Planet. Og så er der garanteret fest og sjov fra 15. til 18 juli, hvor den årlige Sea Dance Festival afholdes.

Jaz ligger lige udenfor charmerende Budva, hvor du kan gå på opdagelse i den gamle bydel og trekke, rafte og klatre i de bagvedliggende bjerge.

2. Peniche – Portugal

Herlige Peniche, der ligger knap 100 km nordvest for Lissabon er ingen nyhed for surferfolket. Netop i år afholdes en af kun to afdelinger af World Surfing League her, men der er så rigeligt at komme efter for os andre.

Mens surferne holder til ved Medao Grande Beach, så ligger der langs kysten skønne badebugter for de, der bare vil nyde den portugisiske sol. Du kan besøge Peniches gamle bydel med de smukke kirker og borgen og spise masser af god seafood.

3. Rondinara Beach – Korsika

Smukke Rondinara Beach er naturligvis yderst populær. I juli og august er der fyldt med bronzefarvede mennesker, og i bugten ligger de hvide yachts på stribe. Men tag bare af sted. Den hesteskoformede strand med det lave og krystalklare turkisblå vand er nemlig bare så smuk, mener man hos Lonely Planet.

Strandfreaks bor på den nærliggende campingplads, men der er gode parkeringsforhold og de to byer Bonifacio og Porto Vecchio ligger i nem køreafstand fra Rondinara. Læs mere om Korsika.

4. Cale Goloritze – Sardinien

Den smukke strand med hvide småsten ligger dramatisk langs kysten ved Golfo do Orosei, der har et væld af små badebugter. Der er kun to måder at komme til Cale Goloritze, i båd eller til fods. Sidstnævnte kan være lidt af en udfordring, men turen er enestående smuk.

Nærmeste by er Cala Gonone, hvor du kan finde overnatning og selvfølgelig spise fremragende mad i selskab med en god italiensk vin. Du kan læse meget mere om den italienske ø i vores miniguide til Sardinien.

5. Cala Macarella – Menorca

Mallorcas generte lillesøster kalder Lonely Planet Menorca. Øen er den vestligste af de baleariske øer, der ofte bliver omtalt i mindre pæne vendinger pga. den massive charterturisme.

Nogle siger, at Menorca er som Mallorca var engang. På øens sydkyst ligger de små badebugter på stribe, deriblandt Cala Macarella, der har hvidt sand og turkisblåt vand. Gå blot over det lille klippefremspring til Cala Macarelletta, hvis du vil have sol på hele kroppen.

6. Voutoumi Beach – Antipaxi

Den lille ø Antipaxi ligger i det Ioniske Hav syd for Korfu og kan nås med taxibåd fra eksempelvis Paxi. Voutoumi Beach hører til blandt de smukkeste i Grækenland, og det siger noget. Tænk lyst sand blandet med hvide småsten og det klareste turkisblå vand.

Antipaxi består af oliventræer, vilde blomster og en række skønne strande. Øen har kun 20 fastboende indbyggere og er sådan et sted, der er svær at forlade. Når du er færdig ned at solbade kan du gå de 200 trin op til den lille taverna for at snuppe en gang calamari og en kold Mythos, foreslår Lonely Planet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*