Punta Cana – Endeløs strand i Den Dominikanske Rep.

Indtil for få år siden var østkysten af Den Dominikanske Republik middelklassens yndlingssted i Caribien. All Inclusive med store buffeter og ubegrænsede mængder af drikkervarer skulle holde styr på budgettet, når midaldrende par skulle finde sig selv efter 30 års ægteskab. I dag er Punta Cana blevet mere chic, hvor også europæerne har fået øjnene op for den smukke kyst med det postkortblå hav.

Luksushotellerne er begyndt at skyde op ved Punta Cana. Det har ikke blot tiltrukket kvalitetsbevidste turister fra Europa, men også kendisser, der tidligere søgte til St. Lucia, St Barts eller måske Cayman Islands. I årevis var Den Dominikanske Republik mål for charterfly, men flere europæiske flyselskaber ser nu så stort potentiale i Punta Cana, at man har sat rutefly ind.

For ca. 40 år siden var denne del af Den Dominikanske Republik blot skov. I 1971 begyndte hotelejeren Frank Ranieri at lave en vej til stranden, hvor han byggede Punta Cana Resort, der var et af de første hoteller langs kysten. I 1983 byggede Ranieri en privat lufthavn, og det trak lufthavnen flere iværksættere og hotelkæder til området.

Mange har allerede kaldt Punta Cana for det næste Cancún. Hos rejsebureauerne slikker man sig om munden, i branchen omtaler man kysten som et “hot spot”, en destination, der kan udvikle sig til noget stort. Og jo, man skal passe på, at dette skønne område ikke ender som Cancúns lange turistcenter, atmosfæreforladt og med store triste hotelbyggerier langs kysten.

Strande i Punta Cana

Punta Cana er indbegrebet af strandferie. På billeder ser det ud som om, at den lange kyst er én strand, men sådan er det ikke. Nogle områder er mere udbyggede end andre, og så er der de strande, som hotellerne synes er deres.

Bavaro Beach går for at være Punta Canas mest udbyggede strand med en stribe resorts og et egentligt byliv. Det med bylivet skal dog tages med et gran salt. Det er ikke et sted med et stort udvalg af barer og restauranter, men det er her, du kan få lidt at spise og drikke uden for hotellerne, og så er det her, du kan købe souvenirs og kunsthåndværk i de små boder.

Nogle steder langs kysten kan du snorkle, men både når du bader og kigger på livet under havoverfladen, er det værd at kigge efter forbipasserende både.

Punta Cana er berømt for sine høje palmer, og de bliver naturligvis brugt som skygge for den brændende caribiske sol. Kom tidligt, hvis du vil sikre dig en plads under palmerne. Sandet på strandene er blændede hvidt og vandet krystalklart og turkisblåt. Præcis sådan et sted du drømmer om en kold vinterdag i Danmark.

Hotel i Punta Cana

Punta Cana er i dag det hurtigstvoksende turistområde i Den Dominikanske Republik. Fra at være middelklassens foretrukne sted bygges der nu bedre hoteller, som prøver at gøre op med tvivlsomme all inclusive-pakker. Maden skal være i orden, og de tilbudte drikkevarer behøver ikke være lokale.

Overnatningsmuligheder i Punta Cana består primært af større resorts, der opfylder pakketuristernes behov. Det er steder, der har et væld af faciliteter og som stort set alle tilbyder all inclusive.

Hotellerne varierer i standard, fra de mest triste og grå steder med metervaremad til high-end resorts med kæmpebuffeter og á la carte restauranter. Kun få kommer til Punta Cana uden at have booket et hotel i forvejen. Faktisk er la Costa del Coco som kysten kaldes tæt på at være udelukkende henvendt til pakketurister.

Book hotel i Dominikanske Republik

Punta Cana

Aktiviteter og seværdigheder

Punta Cana er ikke et sted med historiske seværdigheder. Det er strandene, der trækker, men også golf er meget populært. Der er ca. 10 baner i området og flere er på vej. Du kan se mere på Golf Punta Cana, hvor du også kan booke tid.

Punta Cana vil næppe tiltrække alle. Området er forholdsvis isoleret, og den nærmeste større by ligger en times kørsel væk. Hovedstaden Santo Domingo ligger yderligere to til tre timer fra turistområdet. Der bliver selvfølgelig arrangeret forskellige udflugter, f.eks. bådture langs kysten og såkaldte “safaris”, der tager turisterne med ind i landet til mere lokale områder.

Bavaro er måske det mest lokale langs kysten, men desværre finder kun få turister vej hertil. Langs byens strand kan man ellers finde hyggelige barer og boder, der sælger lokalt kunsthåndværk.

Mad og drikke

Langt de fleste turister i Punta Cana spiser på deres hotel. All inklusive er populært i Caribien, og selvom nogle hoteller og resorts formår at servere noget god mad, så er der også steder, der lige går et skridt eller to videre.

De bedste resorts tilbyder også á la carte, hvor dygtige kokke, der er internationalt kendte tryller i køkkenet. Er du ude efter det bedste Punta Cana har at byde på, så book er bord på La Palapa på Hotel Eden Roc, Zen på Hard Rock Hotel eller fiskerestauranten The Jellyfish, der ligger mellem Hotel Melia og IFA Resort i Bavaro.

Prøv og Las Lenas, der siden starten i 1998 er blevet lidt af en institution i Punta Cana. Her kan du endda møde de lokale, lidt af en sjældenhed langs kysten.

Praktisk information


Vejret og bedste rejsetidspunkt
I Punta Cana må man forvente regn året rundt. Ofte regner det dog om natten. Højsæsonen ligger fra december til marts, hvor du kan forvente temperaturer på 25-27 C. Om sommeren ligger temperaturen på 27-29 C. April, maj og november er de måneder, der får mest regn.

Punta Cana

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*