De bedste steder for solorejsende

I dag er det helt almindeligt at rejse alene

Flere og flere vælger at rejse alene ud i verden. Her på solstrandsommer.dk møder vi ofte solorejsende, der tager afsted alene fordi de vælger det – ikke fordi de mangler venner eller veninder.

Der er altid et par faste spørgsmål, der dukker op når man taler om solorejsende; er det sikkert, og vil folk opfatte mig som sær? Alle kan komme ud for ubehagelige ting, men har du din sunde fornuft med, vil du med stor sandsynlighed opleve en problemfri rejse. Om folk synes du er sær? Slet ikke – i dag er det helt normalt at udleve sine rejsedrømme alene.

Rejsebogsforlaget Lonely Planet har netop udgivet en guide henvendt til de, der rejser alene. The Solo Travel Handbook hedder den og i anledning af udgivelsen har forlaget lavet en top 10 liste inddelt efter interesser. Rejser du alene, og har du et bestemt formål med turen, så se Lonely Planets forslag til, hvor du skal tage hen.

Gode tips til solorejsende

Vil du møde andre rejsende, så book overnatning på hostels, der ofte har områder, hvor du kan være social. Du behøver ikke at bo på sovesal – mange hostels har også almindelige værelser til ofte gode priser.

Et andet tip er at tage med på gruppeudflugter. Det er en rigtig god måde at møde nye mennesker, og så er det billigere end at booke private ture.

Lonely Planets rejseforslag

Bedst til aktiv ferie
Sydamerika – prøv f.eks. en mountainbike tur ned ad Bolivias såkaldte Death Road

Bedst til mad
Vietnam – prøv f.eks. et madlavningskursus. Green Bamboo Cooking School i Hoi An er højst anbefalelsesværdigt.

Bedst til selvrealisering
Ubud, Bali – prøv f.eks. yoga- og reikiklasser på Taksu Healing Haven.

Bedst til natteliv
Berlin, Tyskland. – prøv Berghain, Berlins mest berømte natklub, hvor det siges at være nemmere at komme ind som single.

Bedst til gruppeture
Østafrika – prøv Queen Elizabeth Nationalpark i Uganda, hvor du bl.a. kan se elefanter, flodheste og krokodiller.

Bedst til et stopover
Singapore – prøv de gode caféer og fancy butikker i det gamle hus Tiong Bahru, der er fra 1930.

Bedst til tropeparadis
Caye Caulker – prøv en snorkeltur i det azurblå hav og snup en sundowner med dine medrejsende på en af den bilfri bys små caféer.

Også hotelbookingportalen booking.com har fokus på solorejsende. Se mere i artiklen 8 idéer til fantastiske solorejser, der bringer dig til bl.a. USA, Portugal og Thailand.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*