De ældre bruger flere penge på rejser

Pensionisterne rejser meget og kan godt arrangere selv

Danskerne elsker at rejse og vi bruger flere penge på bl.a. ferier og hotelovernatninger end nogensinde før. Men især de ældre har øget rejsebudgettet markant. I gennemsnit er forbruget fra 2006-2016 steget med 7 %, mens tallet for den ældre generation er 10 %.

Det er nyhedsbrevet Momentum fra Kommunernes Landsforening, der har analyseret tallene, som kommer fra Danmarks Statistik. Det øgede forbrug af ferier og rejser skal i høj grad ses som et resultat af, at pensionister i dag har en større opsparing end tidligere, fortæller Bodil Stilling Blichfeldt, der er lektor på Syddansk Universitet.

Jens Højgaard, der er souchef hos Ældre Sagen, er enig i, at tendensen skyldes supplerende pensioner hos de ældre. Desuden mener han, at det er en generation, der har været vant til at tage på ferie, og det er noget der bliver prioriteret selvom man går på pension.

Markant flest penge bruger de ældre på pakkerejser til udlandet, mens kroer og hoteller står for den største stigning. Ifølge Bodil Stilling Blichfeldt skyldes det, at de ældre er begyndt at arrangere mere selv, og så har de mulighed for at benytte sig af de gode tilbud udenfor højsæsonen.

Pensionisterne er aktive og arrangerer gerne selv

Hos Apollo Rejser kan man sagtens genkende, at de ældre bruger flere penge på rejser. Kommunikationschef Glenn Bisgaard fortæller, at pensionisterne rejser mere og brugere flere penge på hoteller. “Pensionisterne er langt mere aktive og rørige end for 10 år siden, og det øger muligheden for at tage ud at rejse”, mener Glenn Bisgaard.

Både Jens Højgaard og Bodil Stilling Blichfeldt mener, at pensionisterne tager på de ferier som de ikke kun tage på tidligere, da det var på børnenes præmisser. I dag er de ældre uafhængige og rejser gerne til eksotiske steder.

“Mange i den her gruppe af mennesker kan sagtens arrangere fly og hotel selv, mens man stadig benytter rejsebureauerne til mere specialiserede rejser som f.eks. yogaferie eller malekurser i Toscana”, siger Bodil Stilling Blicher.

Man er også enige om, at tendensen vil fortsætte og måske vil pensionisternes forbrug af rejser endda stige i forhold til det generelle forbrug.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*