SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 42 – 2017

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 42 – 2017

Danish Travel Awards – her er vinderne
Den årlige Danish Travel Awards er netop blevet afholdt i Cirkusbygningen i København, hvor mediet standby.dk for 23. gang kunne overrække priser til aktører i rejsebranchen.

Som noget nyt var det ikke ansatte i branchen, der kunne stemme, men et rejsepanel bestående af 2000 medlemmer, der udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen og som var udpeget af analyseinstituttet Epinion.

Cecilie Beck, der er studievært på TV2, var konferencier, og hun uddelte i alt 17 priser. Vi præsenterer her en række af vinderne af Danish Travel Awards 2017.

Bedste ferierejsebureau: Stjernegaard Rejser foran Nilles Rejser og Happydays
Bedste charterarrangør: Atlantis rejser foran Spies og Århus Charter
Bedste europæiske flyselskab: Sun-Air foran Icelandair og Atlantic Airways
Bedste oversøiske flyselskab: Singapore Airlines foran Emirates og Thai Airways
Bedste rejseland i Europa: Portugal foran Skotland og Spanien
Bedste rejseland udenfor Europa: USA foran Sydafrika og Thailand
Bedste turistbureau i Danmark: Østrig foran Irland og Norge
Bedste krydstogtrederi: MSC Cruises foran Royal Caribbean og Celebrtiy Cruises

Video storhitter: Sætter fokus på homoseksuelles forhold på ferien
Da Virgin holidays havde gennemlæst besvarelserne i en netop afsluttet undersøgelse om homoseksuelle og deres oplevelser på rejsen, blev de mildest talt chokerede, skriver flere britiske medier. Selvom bøsser og lesbiske er accepterede på vore breddegrader, så er det ikke altid tilfældet de steder, vi rejser hen.

Faktisk er der stor forskel på den måde homoseksuelle bliver opfattet på i forhold til heteroseksuelle. Mange bøsser og lesbiske er så bekymrede for reaktionerne, at de simpelthen leger venner og undgår at vise følelser for hinanden.

Manglen på accept har fået Virgin Holidays til at lave en video, hvor et heteroseksuelt par bliver udsat for mange af de ting som bøsser og lesbiske oplever, når de er ude at rejse.

Videoen har medført tusindvis af reaktioner fra især homoseksuelle, der kan genkende mange af de situationer, der bliver vist.

En skriver: “Det er præcis sådan det er – tak for at gøre opmærksom på problemet”.

En anden skriver: “Jeg har oplevet flere af disse situationer”.

I undersøgelsen fremgår det, at 10 % af de homoseksuelle har været udsat for vold på deres ferie pga. af deres seksualitet og 66 % af de adspurgte havde det ikke godt med at smøre solcreme på deres partners ryg.

Og videoen? Den kan du se her:

Spændende nyt fra Apollo Rejser
Charterbureauet Apollo Rejser er allerede i gang med at planlægge sommerprogrammet for 2018, hvor man som noget nyt kan flyve direkte til Albanien.

Apollo har tidligere udbudt rejser til Albanien, men her landede flyet i Grækenland, hvorefter kunderne blev sendt med bus over grænsen. Ifølge kommunikationschef Glenn Bisgaard, så er gæsterne positive over Albanien som turistland.

“Det er et spændende land, der turistmæssigt stadig er i udvikling. Albanien byder på autentiske oplevelser og man kan opleve en uberørt destination”, siger Glenn Bisgaard til branchesitet check-in.dk

Der bliver tale om ni afgange næste sommer fra København til hovedstaden Tirana, hvorfra der er ca. 30 minutters kørsel til Durres, der er en nyhed hos Apollo. Tidligere sendte man gæsterne til Saranda, men nu får eventyrlystne danskere mulighed for at opleve en helt ny destination.

Også direkte fly til ny lufthavn på Kreta

Albanien er ikke den eneste sommernyhed Apollo kan præsentere allerede nu. På det østligste Kreta er der åbent en ny lufthavn ved Sitia. Glenn Bisgaard fortæller, at byen er helt anderledes end de mere kendte turistområder på øen.

Rejsebureauets jyske kunder har allerede stiftet bekendtskab med Sitia, og de har givet rigtig gode tilbagemeldinger. Ifølge Glenn Bisgaard er Apollo første større touroperatør i byen, der byder på en autentisk oplevelse. Den nye direkte rute ud af København vil starte i maj og slutte i uge 41.

Også Spies Rejser er kommet med nyt til sommerprogrammet 2018. Danmarks største charterbureau får nu direkte fly til Korfu i Grækenland, der tidligere blev betjent af rutefly.

Rough Guides læsere: Her er verdens smukkeste land
Læserne hos det store rejsebogsforlag er ikke i tvivl; Skotland er verdens smukkeste land. Også smukkere end Canada og New Zealand, der blev stemt ind som nummer to og tre.

Hos Rough Guides er man helt i tråd med sine læsere: “Hvem ville ikke sige, at de bølgende landskaber med vilde strande, dybe søer og pragtfulde slotte høre til de smukkeste i verden”, spørger redaktionen.

Vi er selvfølgelig lykkelige for, at Skotland har modtaget den bemærkelsesværdige anerkendelse, men det vil nok ikke overraske de, der har besøgt vores smukke land
Malcolm Roughead, VisitScotland

Og selvom det alligevel kommer bag på de fleste britiske medier, at Skotland har fået titlen verdens smukke land, så er de lokale og især landets turistbureau mindre beskedne. Malcolm Roughead fra VisitScotland fremhæver også landskabet, men han mener, at Skotlands smukke byer og historiske attraktioner er med til at gøre landet så populært blandt rejsende.

Men der er mere at glæde sig over for briterne. England blev stemt ind som verdens syvende smukkeste land, mens Wales snuppede 10. pladsen.

Listen over verdens smukkeste lande ifølge Rough Guides læsere ser således ud:

1. Skotland
2. Canada
3. New Zealand
4. Italien
5. Sydafrika
6. Indonesien
7. England
8. Island
10. Wales
11. Slovenien
12. Mexico
13. Indien
14. Finland
15. Schweiz
16. Peru
17. Norge
18. Irland
19. Kroatien
20. Vietnam

Nye steder på UNESCOs verdensarvliste
Er du typen, der rejse efter de steder, som er på Unesco’s verdensarvliste, så kan du nu tilføje 17 ekstra seværdigheder til din bucketliste.

Verdensarvkomitéen har netop afholdt møde i Krakow i Polen, hvor de offentliggjorde 17 nye stedrer på kloden, der ifølge dem er bevaringsværdige. Unesco har som mål at identificere og beskytte særligt udvalgte kultur- og naturområder for fremtiden.

Selv tager jeg Unesco’s udvælgelse med et gran salt. Det er bestemt ikke alle steder, der synes lige oplagte, og der har i britiske medier netop kørt en stribe artikler om de mest underlige steder på listen. Det er selvfølgelig altid en smagssag, hvad man synes er spændende, men ifølge artiklerne, så har svenskerne tilsyneladende en særlig evne til at få stort set hvad som helst på listen.

Men tilbage til dette års udnævnelser, der har en række rigtig spændende tilføjelser, som jeg har fundet interessante.

Det gælder bl.a. Black Rock Temple på den kinesiske ø Kulangsu, hvor fremmede magter kunne møde kejseren. Det er et utrolig smukt område med masser af historie.

Også Hebron er spændende. En vigtig by for både jøder, kristne og muslimer. Her må der bare være fantastisk kultur og historie, men det er selvfølgelig også et højspændt område, der ikke tiltrækker alle og enhver.

En pudsighed er den japanske ø Okinoshima, hvor kvinder ikke har adgang adgang, og hvor mænd skal være nøgne.

Andre nye steder på Unesco’s verdensarvliste er bl.a. The Lake District i England, det arkæologiske område Afrodisias i Tyrkiet, Kujataa i Grønland, den historiske by Yazd i Iran og de venetianske forsvarsmur i Italien, Kroatien og Montenegro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*