Charterbranchen under pres

Vi vil selv lave vores rejse

Vi rejser som aldrig før, men alligevel sælger charterbureauerne ikke flere rejser. Danskerne vil selv booke deres rejse på internettet, og det går ud over den klassiske pakkerejse med charterfly.

Ifølge en opgørelse fra Dansk Brancheanalyse, så har lufthavnene i både Billund og København en markant stigning i antallet af rejsende, mens antallet af kunder hos charterbureauerne falder.

Ifølge Ole Egholm, der står bag Dansk Brancheanalyse, så er det ikke kun flyselskaberne, der nyder godt af den stigende rejselyst – det gør de store bookingsider som Airbnb, hotels.com og Expedia også.

Charterbranchen er presset og Lars Thykier, der er direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, mener, at charterbureauerne skal tilpasse sig noget mere. Han tror stadig, at danskerne om f.eks. fem år vil tage et charterfly, men rejsens indhold vil være tilpasset den enkelte.

Den melding er Gorm Pedersen, der er landechef i TUI, enig i. Han mener branchen skal oppe sig, hvis man vil kunne tilbyde danskerne de skiftende trends. Også hos TUI har man bemærket, at vi rejser mere, men at det er på en anden måde end tidligere.

Gorm Pedersen ser vækst i storbyferier og krydstogter, og han forsikrer, at det er noget TUI vil satse på.

En del af årsagen til et fald i charterbureauerne omsætning skal også findes i terrorangreb og politisk uro, fortæller Ole Egholm. Rejser til Tyrkiet, Egypten og Tunesien er blevet droppet pga. frygt og usikkerhed.

Det har til gengæld sendt turisterne til især Spanien, hvor mange hoteller har sat prisen markant op. Peder Hornshøj, der er administrerende direktør hos Bravo Tours, fortæller om et hotel på Gran Canaria, der har sat prisen hele 65 % op.

Han siger, at prisstigningen ikke bliver sendt videre til kunderne. Bravo Tours får blot færre penge for deres rejser, men det betyder tilgengæld besparelser andre steder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*