Ballehage Strand – sådan kommer du dertil

Aarhus populære strand er et dejligt sted på varme sommerdage

Ballehage ved Aarhus ser ud til udelukkende at være kendt af de lokale fra ”Smilets By”, og der hersker da også en dejlig afslappet stemning på de 200-300 meter strand mellem den officielle badeanstalt og kajakklubben.

En vinterbadeklub udgør et naturligt centrum for denne del af stranden, og det naturlige skal selvfølgelig ses i, at mange vinterbadere, selv om sommeren, er naturister.

Man kan komme til Ballehage på flere måder. Er man selvkørende, er det oplagt at følge Strandvejen fra Aarhus’ bymidte, indtil vejen deler sig ved det store Helnan Hotel Marselis. Her skal man holde mod venstre, og når man kører ind i skoven skifter Strandvejen navn til Ørneredevej.

En halv kilometer længere ude end det imponerende palæ Varna kan man finde en parkeringsplads og spadsere ad én af et sindrigt system af stier mod stranden.

Med offentlig transport har jeg ofte taget bus nr. 100 (kører hvert kvarter fra busstoppestedet ved Bruuns Bro), stået af ved hotellet og spadseret det sidste stykke – enten ad stien i skoven eller langs stranden.

Det mest oplagte transportmiddel er dog en cykel; men da jeg ikke er ”indfødt”, har jeg været afhængig af de såkaldte bycykler, der findes til fri afbenyttelse adskillige steder i Aarhus’ centrum; men da disse cyklers køreegenskaber sætter en almindelig cyklists tålmodighed på en hård prøve, er denne løsning ikke umiddelbart anbefalelsesværdig.

Når man når stranden, vil man omgående få øje broen og faciliteterne ved Ballehages badeanstalt. Når man først har fundet dén, er det blot at følge stranden et ganske kort stykke mod syd. Efter et lille sving, bliver betonhøfterne afløst af høfter af kampesten, og så kan man roligt finde sig et godt sted, smide tøjet og nyde solen.

Sidst på eftermiddagen er det bedst at smide sig længst mod syd, da træerne fra skoven danner skygge på det tidspunkt. Stranden er ret stenet (i fysisk betydning); men der er adskillige gode steder, man kan placere sig, og badeforholdene er eminente.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*