Ana har tomlet fra Zagreb til Bora Bora

Turen tog knap fire år

34-årige Ana Bokran har udfordret sig selv til det yderste. I fire år har hun tomlet sig fra sin hjemby Zagreb i Kroatien til Bora Bora i Fransk Polynesien. En tur på over 65.000 kilometer, der har bragt hende gennem 25 lande.

Udfordringen bestod i, at Ana ikke måtte bruge penge undervejs. Kun ved hjælp af fremmedes venlighed og gæstfrihed skulle hun nå frem til sit mål. Til Daily Mail fortæller Ana, at 99 % af turen vil stå som den bedste tid i hendes liv, men der var også knap så gode oplevelser undervejs. De opstod stort set allesammen, når hun blev samlet op af mænd, der i begyndelsen virkede hjælpsomme, men som senere blev lidt for nærgående og ikke ville lukke hende ud af deres bil.

“Det var helt klart i de muslimske lande, jeg havde de fleste problemer med mænd, men samtidig var det også de lande, hvor jeg oplevede den største gæstfrihed”, fortæller Ana.

I de fire år rejsen varede har hun sovet mange forskellige steder. Bl.a. på gulvet blandt 63 forældreløse børn i Thailand, på en milliardærs kæmpeyacht i Montenegro og under et træ i Geziparken i Istanbul under opstanden i 2013.

Undervejs har Ana ladet sig transportere i bil, lastbiler, fiskerbåde, helikopter og endda på en hest. Fra Malaysia til Australien tog hun hyre på et skib, hvor hun arbejdede som gast.

Kun en gang måtte Ana have penge op af lommen, og det var på grænsen mellem Kirgisistan og Kina, hvor grænsebetjentene ville have penge for st køre hende mellem de to grænsebomme.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*