Alle taler om Portugal

Portugal er blevet rigtig populær

algarve guide

Turisterne strømmer til Portugal. Ikke med deres gode vilje, for langt de fleste ville hellere til Tykiet eller Grækenland. Sådan var det for et par år siden. Tyrkiet blev fravalgt pga. terror og politisk uro, mens det var økonomiske problemer, der holdt turisterne væk fra Grækenland.

For at redde sommerferien og ikke mindst for at få lidt sol og varme blev det nødvendigt at finde nye rejsemål, som kunne opfylde turisternes behov. Velkendte Spanien var et oplagt valg, men havde selvfølgelig ikke plads til de millioner af solhungrende turister, der plejede at tage til Tyrkiet og Grækenland.

Men så er der jo Portugal. Et land, der har mange år på bagen som turistland, men som aldrig rigtig har opnået samme status som Spanien, Italien og Grækenland. Indtil nu. De sidste par år har været ren optur for Portugal, der ikke kun har set en markant stigning i antallet af besøgende, men også får den ene lovprisning efter den anden.

Hovedstaden Lissabon er tidligere blevet fremhævet som en must-visit by for de herlige caféer, gallerier og lækre mad. Lissabon har genopdaget sig selv med nye hippe bydele, hvor design- og secondhand butikker popper op som paddehatte.

De sidste par år har Portugal også fået adskillige priser ved World TravelAwards. Også i år, hvor Algarve igen blev kåret som bedste stranddestination.

Flere hoteller og resorts fik også priser, bl.a. Quinta do Lago i kategorien bedste strandresort, Pestana Porto Santo i kategorien bedste all inclusive resort, Vila Joya i kategorien bedste boutique hotel og EPIC SANA i kategorien bedste livsstilsresort for blot at nævne nogle.

Også flere rejseeksperter har fremhævet Portugal de senere år. Rough Guides havde landet som must-visit i 2017 og i år er det Lonely Planet, der anbefaler deres læsere at besøge Portugal til næste år.

Jo, Portugal er i den grad i vælten, og selvom både den politiske uro i Tyrkiet og de økonomiske problemer i Grækenland synes langt væk, så er det sydeuropæiske land superhot.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*