A map for saturday – Brook’s liv som backpacker

Brook har lavet en prisvindende dokumentar om livet som backpacker

Måske har tanken strejfet dig; at sige dit job op for at rejse rundt i verden. Du er bestemt ikke den eneste med den drøm, men hvordan er det egentlig at trække stikket for at gøre det, du har allermest lyst til?

Det giver den erfarne globetrotter Brook et ærligt og følelsesladet svar på i sin dokumentar A map for saturday. Da Brook var 24 år arbejdede han som producer for HBO Sport og i den forbindelse blev han sendt til Filippinerne for at lave et program om den berømte bokser Manny Pacquaio.

Brook tog nogle dage fri og rejste til Thailand, hvor han mødte to irere, der var på jordomrejse. “Jeg havde aldrig hørt om nogen, der bare forlod alt derhjemme for at rejse jorden rundt”, fortæller han. Men da Brook havde tilbragt en uge med irerne var han solgt. Han ville også opleve verden.

Man bliver hurtigt mæt af oplevelser, og det kan være hårdt at møde nye skønne mennesker, som man aldrig ser igen, men det er endnu værre at komme hjem igen.
Brook Silva Braga

I otte måneder planlagde han sin rejse og sparede op til det store eventyr. Brook besluttede at tage et videokamera med for st gøre noget nyttigt på den lange rejse. Optagelserne er blevet til A map for saturday, der nok er en af de mest rammende dokumentarfilm om livet som backpacker.

Filmen lægger ikke skjul på noget. Tankerne i forberedelsesperioden, den kæmpe glæde ved at være fri, savnet af dem derhjemme og det hele tiden at møde nye pragtfulde mennesker, som du før eller siden skal tage afsked med igen.

Brook kommer hele vejen rundt og enhver backpacker vil uden tvivl kunne identificere sig med alle de tanker og problemstillinger som A map for saturday skitserer.

Der er gået mere end 10 år siden Brook kom hjem fra sin første jordomrejse. Efterfølgende har han bl.a. rejst i Afrika fra nord til syd og i Kina fra øst til vest. Se mere på Brook’s hjemmeside – A map for saturday.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*