5 festlige sambafestivaler i Europa

Så er det tid til at få rystet kroppen

For langt til Brasilien? Fortviv ikke. Også i Europa kan vi finde ud at vride kroppen og danse til hede sambarytmer. Tjek disse fem sambafestivaler, der alle ligger i overkommelig afstand fra Danmark.

Det brasilianske karneval i Rio de Janeiro er verdensberømt og et sandt tilløbsstykke for turister over hele verden. Som om der ikke er varmt nok i forvejen i den store by, så får den lige en ekstra tand når karnevallet står på.

Hele Rio de Janeiro koger, og det menes, at op mod to millioner mennesker samles i gaderne hver dag. Nogle kigger på, mens andre deltager i de gigantiske og farvestrålende optog.

Set udefra ligner karnevalet i Rio én stor fest, men faktisk arrangerer mindre grupper rundt om i byen deres egen lille festival, så det er ikke kun på Sambadrome og omkring Copacabana man kan se dansere, overalt er der fest og farver og glade mennesker. Karnevalet afholdes som regel i februar måned, men kan du ikke vente med at danse samba, så er der også råd for det.

Det er hotelsøgemaskinen trivago.dk, der har fundet fem europæiske sambafestivaler med garanteret Brazilian Feeling, nu mangler vi bare sydamerikanske temperaturer.

1. Aalborg – Danmark

Den mest nærliggende mulighed for at få et strejf af Brasilien er ved at begive sig mod Nordjylland. Aalborg Karneval er en årlig begivenhed, som i 2014 fylder 32 år, og årets tema er tidens trend.

Karnevallet er Nordeuropas største og udspiller sig i form af parader gennem byen samt konkurrencer, hvor de forskellige nationale og internationale karnevalsgrupper den 16 maj blandt andet optræder i dysten om at blive ”Carnival Band of the Year”.

2. Zürich – Schweiz

Caliente Festival er den største latinske festival i Europa. I tre hele dage i juli fylder sydamerikanske rytmer Zürichs gader og stræder. Bands og dansere fra latinokulturen optræder, og de over 200 boder tilbyder tropiske drinks og krydrede retter. Caliente bringer med sikkerhed den sydamerikanske stemning til Europa.

3. Coburg – Tyskland

Omkring 3000 Sambaglade mennesker fra ti forskellige lande forvandler Coburg til den tyske udgave af Rio de Janeiro. Festivallen finder som regel sted midt i juli.

Farverige kostumer med masser af fjer og glitter, smukke dansere, fantasifulde shows og eksotiske rytmer bringer sambastemningen til det centrale Tyskland. Det kulturelle højdepunkt for den omfattende festival med 200.000 besøgende, er den farverige parade gennem gaderne i byens centrum.

4. Liverpool – England

Brazilica Festivalen i Liverpool er den største brasilianske festival i England. I en hel uge midt i juli indhylles Beatles’ by i sambarytmer og kulørte farver.

Som besøgende får man mulighed for at opleve latinamerikanske delikatesser, et varieret showprogram, brasilianske filmvisninger, kunstudstillinger, Capoeirakonkurrencer og boldspil. Højdepunktet er den festlige Rio-de-Janeiro-Parade som udspiller sig til den store finale.

5. Rotterdam – Holland

Unlimited Festivalen afholdes midt i juli i den hollandske havneby Rotterdam. Konkurrencer såsom ”Battle of Drums” og ”Queen Election” er på programmet.

Arrangørerne beskriver festivallen med tre ord: ”Crazy, Sexy & Cool”, hvilket også er navnet på den store fest som afslutter festivalen søndag aften. Man skal købe billet for at deltage i afslutningsfesten, men derudover tilbyder festivalen gratis adgang til alle udendørs aktiviteter.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*