22. juni 2018

Nye steder på Unesco’s verdensarvliste

17 nye steder er tilføjet Unescos' verdensarvliste

Er du typen, der rejse efter de steder, som er på Unesco’s verdensarvliste, så kan du nu tilføje 17 ekstra seværdigheder til din bucketliste.

Verdensarvkomitéen har netop afholdt møde i Krakow i Polen, hvor de offentliggjorde 17 nye stedrer på kloden, der ifølge dem er bevaringsværdige. Unesco har som mål at identificere og beskytte særligt udvalgte kultur- og naturområder for fremtiden.

Selv tager jeg Unesco’s udvælgelse med et gran salt. Det er bestemt ikke alle steder, der synes lige oplagte, og der har i britiske medier netop kørt en stribe artikler om de mest underlige steder på listen. Det er selvfølgelig altid en smagssag, hvad man synes er spændende, men ifølge artiklerne, så har svenskerne tilsyneladende en særlig evne til at få stort set hvad som helst på listen.

Men tilbage til dette års udnævnelser, der har en række rigtig spændende tilføjelser, som jeg har fundet interessante.

Det gælder bl.a. Black Rock Temple på den kinesiske ø Kulangsu, hvor fremmede magter kunne møde kejseren. Det er et utrolig smukt område med masser af historie.

Også Hebron er spændende. En vigtig by for både jøder, kristne og muslimer. Her må der bare være fantastisk kultur og historie, men det er selvfølgelig også et højspændt område, der ikke tiltrækker alle og enhver.

En pudsighed er den japanske ø Okinoshima, hvor kvinder ikke har adgang adgang, og hvor mænd skal være nøgne.

Andre nye steder på Unesco’s verdensarvliste er bl.a. The Lake District i England, det arkæologiske område Afrodisias i Tyrkiet, Kujataa i Grønland, den historiske by Yazd i Iran og de venetianske forsvarsmur i Italien, Kroatien og Montenegro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*