28. april 2017

Miniguide til Rhodos

Rhodos er et fint valg til sol- og strandferien. Ned ad østkysten ligger de skønne strande som perler på en snor, og det er bare at vælge sin favorit.
Rhodos By er det absolutte turistcentrum, det er her, du kan opleve de berømte seværdigheder, og har det største udvalg af aktiviteter, restauranter og barer. Men øens øvrige feriebyer kan efterhånden også være med, når det gælder tilbud til turisterne.
På midtøen kan man stadig finde fredelige områder og små landsbyer, hvor tiden synes at stå stille. Har du lyst til en smule ægte græsk stemning, så lej en bil og kør ud i det blå, det er her du finder det Grækenland som vi allesammen elsker.

rhodos

Strande på Rhodos

Rhodos By ligger på øens nordspids. På den østlige side ligger Elli Beach, der er hovedstranden i byen. Her ligger man lidt i læ at den konstante vind, der kommer ind fra øst. Havet er roligt, men Elli Beach er en stenstrand med rigtig mange mennesker, atmosfæren er dog god og vandet krystalklart. Her kan lejes solstole og parasoller, og små boder og caféer sørger for forplejningen. For enden af stranden er der beachvolley, og det er her ved caféen ungdommen ofte holder til.

Veststranden, også kaldt Windy Beach, ligger på vestsiden af Rhodos By. Som navnet antyder, er her ofte en kraftig pålandsvind. Havet er smukt og turkisblåt, men pas på både bølger, vind og strøm. Man kan leje solstole og parasoller. Går man ned mod strandens sydlige del kommer man til en del klipper og små strandafsnit. Her er der mulighed for at være lidt alene, men området er ikke specielt godt. Fra den befærdede kystvej er der trapper ned til strandene.

Ned ad østkysten findes en perlerække af strande. Lidt gemt væk finder man den lille Nikolas Beach, ca. otte km syd for Rhodos By. Stranden er ikke så kendt, et lille skilt fra hovedvejen fører derned. Her er en lille indsø med lavt vand, men de fleste solstole er placeret på de små klipper, hvorfra man kan hoppe i havet. En lille taverna ligger på stranden.

Et par km længere mod syd finder man Rhodos’ anden største ferieby, Faliraki, der egentlig består af tre dele. Mod nord ligger store hoteller, de fleste direkte på stranden. Så kommer selve byen med restauranter, barer og shopping. Her er stranden med gyldent sand og grus, der bliver meget varmt, badesko er næsten et must! Der er solstole og parasoller til leje, vandet er klart og stranden er forholdsvis børnevenlig.

Charterrejser til Rhodos – Se det store udvalg her

Sidste del af stranden, helt mod syd og egentlig i en bugt for sig selv, er naturistområde. Her kan også lejes solstole for ca. 7 € pr. dag, På stranden findes også toiletter, bruser og en udmærket taverna, hvor man kan købe forfriskninger. Der er opsynsmænd på stranden.

Kører man videre mod syd, støder man ind i Afandou Beach, der er den længste strand på Rhodos. Her er virkelig god plads og stranden er ren og pæn. Der er et lille område med solstole og parasoller og små caféer/tavernaer findes også.

Længere mod syd kommer Tsambika Beach, der nok er en af Rhodos’ bedste strande. Den er et par kilometer lang med sand og lækkert klart vand. Man kan leje solstole, men der er også mulighed for at ligge lidt mere ugenert. Sydenden samler en del naturister, men der er plads til alle, og stranden kan varmt anbefales til børnefamilier, der har god plads at boltre sig på.

Videre ned ad østkysten når man Lindos. Den smukke hvide antikke by ligger vidunderligt og majestætisk op ad bjerget. Stranden ligger i en lille bugt og er ret lækker, der er også et par grotter, som er gode at dykke i. Lindos er ret besøgt og dog alligevel stille.

Få km fra Lindos finder man Pefkos, der efterhånden har etableret sig som turistby, men her er roligt i forhold til Rhodos By. Pefkos’ strand er skøn med gyldent sand, den er lavvandet med dejligt klart vand. Der er solstole og parasoller til leje på stranden.

Lardos ligger ca. seks km syd for Pefkos. Også her har turismen sneget sig ind, men i Lardos går livet sin stille gang. Stranden er bred med gyldent sand og spredte småsten, her er solstole og parasoller til leje.

På Rhodos’ sydligste punkt ligger bl.a. Prasonissi, der engang var ret øde. Det var dengang, nu er vejene blevet bedre, men man føler sig stadig langt væk fra Rhodos By. Der er kommet et par tavernaer, og det ser ud som om at flere huse vil dukke op, måske i form af hoteller og restauranter.

Hvor skal man bo på Rhodos?

De fleste turister booker hotel i Rhodos By på øens nordspids. Her bor ca. 70.000 mennesker, og hvis man er til et godt udvalg af restauranter og barer, er det her man skal slå sig ned. Til gengæld er der ikke megen hygge og charme, biler, scootere og et mylder af mennesker suser mellem hinanden.

I Rhodos By er de fleste hoteller mindre pensioner. Ikke mange steder finder man en swimmingpool, men nogle kilometer syd for byen, på den vestlige side af øen, ligger feriebyerne Iallysos og Ixia, hvor man finder store hoteller og resorts. Det er nok her børnefamilierne vil få den bedste ferie.

Også syd for Rhodos By, men på østkysten, støder man ind i Faliraki, der efterhånden har vokset sig stor. Midtbyen er plastret til med engelske pubber og her er faktisk godt gang i nattelivet med primært englændere og skotter. Rigtig mange, især unge, tager til Faliraki for at bade og sole, så der er en ungdommelig stemning på stranden.

Den hyggelige og kendte by Lindos var i mange år mest kendt for Akropolis og for sin fine strand. Her har altid ligget charmerende pensioner, men byen har udviklet sig til et mere mondænt sted, hvor man virkelig kan mærke, at der er sket en udvikling til det bedre med turismen på Rhodos. Lindos har fået en stribe lækre boutiquehoteller, fancy restauranter og beach clubs. Stranden er stadig lige lækker med det klareste vand.

De mest populære hoteller på Rhodos lige nu

HotelBy/Sted 
Amathus Beach HotelIxia
Book nu
Nathalie HotelIxia
Book nu
Elysium Resort & SpaFaliraki
Book nu
Sheraton Rhodes ResortIxia
Book nu
Electra PalaceTrianta Beach
Book nu
Dionysos HotelIxia
Book nu
Rodos Park Suites & SpaRhodos By
Book nu
Best Western Hotel PlazaRhodos By
Book nu
S. Nikolis HotelRhodos By (Gamle By)
Book nu
Pine Trees Art HotelIxia
Book nu

Book din rejse til Rhodos her

rhodos

Mad & drikke

Rhodos By har masser af tavernaer og internationale restauranter. Det græske køkken må efterhånden være kendt af de fleste, det er lækkert, enkelt og med masser af lam, hvis man er til det. Naturligvis har byen også adskillige restauranter med typisk turistmad, ikke alle steder er lige gode, tjek eventuelt på nettet for gode steder at tilbringe en aften.

Som andre ældre feriesteder i Middelhavet har man også på Rhodos prøvet at højne standarden, og det har resulteret i mange nye restauranter med rigtig god fusionsmad. Man spiser sent aftensmad på Rhodos, typisk fra klokken 20.00.

Græsk fast-food er glimrende til et hurtigt måltid, måske til frokost. Gyros er mest populært, det minder meget om kebab og smager glimrende. Man kan selvfølgelig også finde pizzasteder, McDonalds og Burger King.

Også når det gælder bar- og natteliv er der virkelig sket noget på Rhodos. Tidligere var det bargaden, Orfanidou Street, der var Rhodos Bys partycentrum, men i dag sker der så sandelig også noget andre steder på øen. Bargaden ligger der endnu og ligner på mange måder sig selv, dvs. pubcrawal og happy hour-barer for de 18-22 årige, hvis ferie synes at være en lang fest.

Lej en bil på Rhodos – klik her

Det er måske ikke så meget i Rhodos By at udviklingen sker, men der er dog små perler. F.eks. Moooi Bar, der ligger i den gamle by. Her er en skøn stemning og gode cocktails. Musikken er et mix af elektro, jazz og soul.

I feribyerne Ixia og Iallysos syd for Rhodos By ligger to fancy beach club, der begge byder på chillout i bløde sofaer, eksotiske cocktails og vilde fester med gode dj’s om natten. Paradiso Beach Club er den ene, og nok den mest mainstream, mens Roi Mat Club er lidt eksklusiv.

Ved Kalithea på østkysten finder man en af øens mest bemærkelsesværdige barer. Oasis Beach Bar er indrettet i en hule, og det er et herligt sted at tilbringe dagen. Om aftenen er der fest og farver, og det er primært techno, der bliver spillet.

I Lindos er man som nævnt ved at udvikle sig til et pænere sted, og flere rigtig gode barer er åbnet. Favoritten er Amphitheatre Boutique Club, et enormt sted, der alligevel er lidt intimt. Det er smagfuldt og minimalistisk indrettet, og byder på chillout om dagen og top dj’s om aftenen.

Ting at se og lave på Rhodos

Der er masser at tage sig til på Rhodos, hvis man ikke lige gider at ligge på stranden. Som mange andre steder i Grækenland har øen en spændende historie, hvor du kan se gamle bygninger fra den antikke periode, og både den tyrkiske og italienske indflydelse er i den grad til at få øje på.

Først og fremmest skal Den Gamle Bydel i Rhodos’ By opleves. Den er utrolig velbevaret, opført af korsridderne i det 13.århundrede, og som noget helt særligt er bydelen stadig beboet. Du kan trave i de brostensbelagte gader for at se på dagligliv og attraktioner. Hovedgaden i bydelen hedder Sokrates, og her kan man finde masser af butikker, restauranter og barer.

Et stenkast fra Den Gamle By ligger Mandraki-havnen. Det var her Kolossen fra Rhodos, et af verdens syv vidundere, i sin tid stod. I dag er havnen måske knap så spændende, men her er mange glimrende restauranter og barer i området.

Tager man mod syd på øen kan man besøge sommerfugledalen, et smukt naturområde, hvor millioner af sommerfugle hvert år parre sig. Her er selvfølgelig mange sommerfugle, men naturen omkring er også flot.

Ca. 50 km syd for Rhodos By på øens østkyst ligger Lindos. Byen kaldes for den hvide by pga. de mange hvide huse, der ligger smukt op ad bjergskråningen. Øverst finder man dog byens Akropolis med Athene-templet, der er fra det antikke Grækenland. Området består primært af ruiner, men en del er bevaret, og fra toppen af det lille bjerg har man en flot udsigt over byen, stranden og mod syd den lille St. Pauls Bay, hvor apostelen Paulus siges at være gået i land på et af sine korstog.

Som så mange andre steder på de græske øer, så er en tur gennem de små landsbyer en oplevelse i sig selv. Har du lejet en bil er det bare om at komme af sted, op i bjergene, hvor livet gå sin stille gang. De små byer synes uberørt af turismen, mændene sidder udenfor deres huse som om de aldrig har lavet andet. Hold gerne ind til siden, måske for at spise på en af de lokale tavernaer.

Besøg også: Rhodos' naboøer
Det græske øhav er fantastisk. Du må ikke snyde dig selv for en tur til en eller flere af Rhodos' naboøer som f.eks. Symi, Halki og Tilos. Snup gerne en overnatning eller to for at få sjælen med. Læs om øerne her.

Hvordan kommer man dertil og transport på Rhodos

Næsten alle charterbureauer har Rhodos på programmet, men flere lavprisselskaber flyver også til øen. Vælger du at lave din egen rejse, kan du selv bestemme rejseperiode og længde. Desuden er der ofte penge at spare ved at selv at booke flybillet og hotel.

Fra lufthavnen til sit hotel kan man enten tage en taxi eller bussen, busstationen i lufthavnen ligger et par hundrede meter fra selve terminalen. I lufthavnen er der også flere biludlejningsfirmaer, f.eks. Avis, Hertz, Budget, Europcar mfl., men du kan med fordel leje bil hjemmefra.

Der findes to busstationer i Rhodos By. Den vestlige station ved det nye marked, omkring Averof Street, har ruter til bla. Kamiros og Kalithea. Den østlige station ved Rimini-pladsen har afgange til bl.a. Faliraki, Lindos og Lardos. Regn med en pris på ca. 2-3 Euro for en tur med bussen.

Der er rigtig mange taxier på øen, de kører som regel efter taxameter, men sørg for at det bliver slået til. Lufthavnen ligger ca. 15 km syd for Rhodos By, her kan man flyve til bla. Athen, Santorini, Mykonos og Heraklion på Kreta. Øhop er populært i Grækenland, fra mandrakihavnen i Rhodos By er der afgang til adskillige øer, bla. Kos, Karpathos, Patmos, Symi osv.

Flybillet til Rhodos – klik her og få laveste pris

Vejret og bedste rejsetidspunkt
Rhodos er et typisk sommerrejsemål. Fra juni til august/september skinner solen fra en skyfri himmel og du kan forvente temperaturer på 28° C til 32°C.

Allerede i april kan temperaturen runde 20° C og foråret kan være et godt tidspunkt at besøge Rhodos. Der er færre turister og prisniveauet på bl.a. hoteller er lavere. Sæsonen er lang på Rhodos, der som regel har godt vejr et godt stykke ind i oktober.

Rhodos
19°
windy
67% humidity
wind: 40km/h W
H 19 • L 17
20°
Fri
20°
Sat
20°
Sun
20°
Mon
20°
Tue
Weather from Yahoo!

rhodos

1 Comment on Miniguide til Rhodos

  1. Den gamle by i Rhodos By er flot, men priserne er skruet vildt i vejret og mange forretningsejere er ret påtrængende. Gå i stedet ud i gaderne, der er flere hyggelige steder at spise og drikke. Bare et lille råd fra mig.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*