SIDEN SIDST: Rejsenyt fra ind- og udland – uge 28 – 2017

SIDEN SIDST UDKOMMER MINIMUM 2 GANGE OM MÅNEDEN

Lækkert ser det ud her på Curacao

SIDEN SIDST – REJSENYT FRA IND- OG UDLAND – UGE 28 – 2017

Mange danskere låner til ferien
At holde ferie er så vigtigt for danskerne, at vi låner flere penge i maj end i julemåneden. Og pengene vi låner i maj bliver brugt på sommerferien, vurderer Andreas Linde, der er adm. direktør for fair-laan.dk, der netop har fremlagt tal for danskernes lånevaner.

Hele 35 % låner vi mere i maj end i december. Andreas Linde mener, at danskerne gør meget ud af at bestille den helt rigtige rejse og det afspejles i betydeligt større lånebeløb, skriver standby.dk. I december ligger det gennemsnitlige lånebeløb på 19.294 kr. mens tallet for maj er 25.986 kr.

Selvom vi ikke kun køber julegaver og skirejser i december, så kommer de nye tal ikke bag på Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank. Også her ser de flest forbrugslån i forårsmånederne og i december.

Det gennemsnitlige lånebeløb i maj 2017 var 35 % højere end i december 2016.
Andreas Linde, fair-laan.dk

Han råder dog danskerne til at se sig godt for, når de låner penge. Det er vigtigt, at få alle omkostninger med og sammenligner man ÅOP skal det være over samme betalingsperiode.

Fair-laan.dk kunne i maj fortælle, at vores smartphone for første gang er det mest brugte låneværktøj. Vi er med andre ord kommet nemmere til at låne penge, og det er ikke kun småbeløb, de lånes via mobiltelefonen.

Når det gælder lån til sommerferien, så er syd- og sønderjyderne sammen med bornholmere dem, der låner flest penge. Mindst låner midt- og vestjyderne samt nordjyderne.

Vietnam er billigst til strandferie
I det årlige Beach Price Index præsenteret af onlinerejsebureauet Travelbird fremgår det, at Vietnam er det billigste land, når det gælder strandferie.

Travelbird har sammenlignet priserne på over 300 populære stranddestinationer i 70 lande, og på de tre første pladser ligger strande i Vietnam. Billigst er Cua Dai Beach i Hoi An efterfulgt af City Beach i Nha Trang og Long Beach på paradisøen Phu Quoc.

Lige i hælene på Vietnam finder du strande i Indien og Egypten, mens Nin Beach i Kroatien er billigst i Europa.

Indexet tager udgangspunkt i en prissammenligning af 200 ml solcreme, en øl (33 cl), en is, en halv liter vand og en frokost med drikkevarer og dessert for 1 person.

Norge er dyrest
Ikke overraskende, så er de skandinaviske lande dyrest. Kristiansand i Norge indtager førstpladsen efterfulgt af Huk Beach og Solastranda, der også ligger i Norge. Steder som Seychellerne og Fransk Polynesien hører også til de dyreste rejsemål at tilbringe en dag på stranden.

Solcreme (200 ml): Billigst i Cua Dai i Vietnam og dyrest på Seychellerne
En halv liter vand på flaske: Billigst i Egypten og dyrest på Huk Beach i Norge
En øl (33 cl): Billigst i Soma Bay i Egypten og dyrest på Huk Beach i Norge
En is: Billigst i El Gouna i Egypten og dyrest på Huk Beach i Norge
Frokost for 1 person: Billigst i El Gouna i Egypten og dyrest på West Palm Beach i Florida, USA

Danskerne drømmer om at rejse
I en stor undersøgelse foretaget af Budget Biludlejning fremgår det, at de fleste danskere drømmer om at rejse. Hele 69 % har rejser øverst på deres såkaldt bucket list, en liste, der indeholder alle de ting man gerne vil opnå, inden man dør.

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af danskerne drømmer om en jordomrejse. Hele præcist, så har 55,6 % en rejse jorden rundt øverst på deres bucket list.

68 % af de 1000 danske deltagere fortæller, at de har en ønskeliste, som de løbende justerer, når nye drømme melder sig. Drømme, som vi ikke er bange for at dele med andre, viser undersøgelsen. Det er ikke blot venner og bekendte, der får del i vores ønsker, men også fremmede mennesker på Facebook.

Vi er ikke alene om at have rejsedrømme. På tværs af kulturer, geografi og sprog, så har europæerne nogenlunde de samme ønsker på deres bucket list.

Udover at rejse, så drømmer vi også om at eje biler, både, designertøj og dyre smykker. Af oplevelser ligger faldskærmsudspring, at svømme med delfiner og spise på en Michelinrestaurant højt på listen. Andre drømmer om at stifte familie eller åbne egen virksomhed.

Generelt for alle de europæiske deltagere i undersøgelsen, så er det økonomien, der spænder ben for drømmene. Vi har ikke pengene til at gøre det vi ønsker og heller ikke mulighed for at spare op til det.

TUI og Apollo satser forskelligt
De danske charterbureauer er godt i gang med at planlægge det kommende vinterprogram, hvor vi tidligere har kunnet fortælle, at TUI og USA Rejser satser på Den Dominikanske Republik.

Apollo Rejser sætter til gengæld fokus på Dubai i vinteren 2017/2018. Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo fortæller, at det har været en god satsning at tilbyde Dubai og Emiraterne som alternativ til Egypten.

Salget til Dubai den kommende vinter går godt. Allerede nu er der solgt tre gange så mange rejser til emiratet sammenlignet med samme tid sidste år, og i alt forventer Apollo at sende 16.000 danskere af sted til Dubai.

Glenn Bisgaard fortæller i øvrigt, at Dubai ikke kun er en vinterdestination. “Det er er billigt rejsemål i sommermånederne, hvor priserne på f.eks. et fem-stjernet hotel matcher dem på Mallorca”, siger han.

TUI til Marokko igen
TUI har valgt at genåbne for rejser til Marokko. Charterbureauet får direkte fly til Agadir ved atlanterhavskysten, hvor du ifølge Nikolai Johnsen, der er pressechef hos TUI, får shopping, gode strande og masser af fortovscaféer.

Ifølge Nikolai Johnsen, så er Marokko det sted, hvor turisterne får mest for pengene i vinterferien. Prisniveauet på mad og overnatning er i bund samtidig med, at kvaliteten er i top, mener han.

Fra Agadir er der ikke langt til store oplevelser i Marrakech eller i Saharaørkenen, og begge steder er det oplagt at tage en overnatning eller to for at få den fulde oplevelse.

Nikolai Johnsen forventer, at de lave priser vil få danskerne tilbage til Egypten og Marokko. “Egyptens popularitet er stabil nu, og derfor tror vi også, at danskerne vil tilbage til Marokko”, siger han.

All inclusive-rejsen bliver ofte dyrere end forventet
All inclusive kommer i mange former. Tidligere var mad og drikke mildest talt tarveligt, men med årene er standarden højnet gevaldigt, og mange stede har man endda et udvalg af á la carte restauranter som supplement til den gigantiske buffet.

Rejseformen er de senere år blevet rigtig populær og især hos børnefamilierne, som på den måde kan holde styr på feriebudgettet. Det er i hvert fald et af rejsebureauernes argumenter, men tager danskerne på ferie som briterne, så er der stor sandsynlighed for, at all inclusive-rejsen bliver noget dyrere end forventet.

En undersøgelse foretaget af Post Office Travel Money viser, at de fleste gæster på all inclusive-hotellerne forlader resortet for at spise og drikke ude i byen. Over 60 % af deltagerne i undersøgelsen brugte i gennemsnit 2.350 kr. udenfor hotellet.

70 % af de gæster, der besøgte et oversøisk rejsemål som f.eks. Mexico og Den Dominikanske Republik brugte i gennemsnit 2.780 kr.

Post Office Travel Money har i beregninger påvist, at det på mange rejsemål er billigere at booke et almindeligt hotel og spise i byen end at købe all inclusive. “Den besparelse som folk tror de får med all inclusive forsvinder, hvis de bruger ovenstående gennemsnitsbeløb udenfor hotellet”, siger Andrew Brown fra Post Office Travel Money.

De steder, hvor all inclusive vil være en dyrere løsning er bl.a. Malta, Costa Blanca, Costa del Sol, Cypern, Bulgarien og Algarve.

Mens all inclusive for år tilbage stort set kun fandtes i Caribien har konceptet bredt sig til middelhavsområdet og især Tyrkiet.

Skattepenge bruges på rejser
Langt de fleste danskere har fået penge tilbage i skat. Penge, der i høj grad bruges på rejser, melder rejsebureauerne.

Før påske kunne Torben Andersen, der er kommunikationschef hos Spies Rejser, fortælle, at man dagen efter offentliggørelsen af årsopgørelsen havde solgt 45 % flere rejser end dagen før.

Også hos Bravo Tours kan man mærke, at danskerne har fået penge tilbage i skat, men også det kolde påskevejr har sat fut i rejsesalget. Ifølge Peder Hornshøj, der er direktør i Bravo Tours, så gik mange forgæves efter en påskerejse. Det har nu fået varmesøgende danskere til at sikre sig en rejse i sommerferien.

Spies har solgt 60 % af bureauets rejser i sommerferien, og ifølge Torben Andersen, så får skattepengene den ældre generation til at invitere på familietur sydpå.

Bravo Tours oplever ikke kun øget salg af rejser i sommerferien, men også restpladserne i maj og juni er eftertragtede, siger Peder Hornshøj.

I alt har Skat betalt 18 milliarder kroner tilbage til danskerne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*