22. juni 2018

Mange danskere låner til ferien

Maj er den helt store lånemåned

Lækkert ser det ud her på Curacao

At holde ferie er så vigtigt for danskerne, at vi låner flere penge i maj end i julemåneden. Og pengene vi låner i maj bliver brugt på sommerferien, vurderer Andreas Linde, der er adm. direktør for fair-laan.dk, der netop har fremlagt tal for danskernes lånevaner.

Hele 35 % låner vi mere i maj end i december. Andreas Linde mener, at danskerne gør meget ud af at bestille den helt rigtige rejse og det afspejles i betydeligt større lånebeløb, skriver standby.dk. I december ligger det gennemsnitlige lånebeløb på 19. 294 kr. mens tallet for maj er 25.986 kr.

Selvom vi ikke kun køber julegaver og skirejser i december, så kommer de nye tal ikke bag på Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank. Også her ser de flest forbrugslån i forårsmånederne og i december.

Det gennemsnitlige lånebeløb i maj 2017 var 35 % højere end i december 2016.
Andreas Linde, fair-laan.dk

Han råder dog danskerne til at se sig godt for, når de låner penge. Det er vigtigt, at få alle omkostninger med og sammenligner man ÅOP skal det være over samme betalingsperiode.

Fair-laan.dk kunne i maj fortælle, at vores smartphone for første gang er det mest brugte låneværktøj. Vi er med andre ord kommet nemmere til at låne penge, og det er ikke kun småbeløb, de lånes via mobiltelefonen.

Når det gælder lån til sommerferien, så er syd- og sønderjyderne sammen med bornholmere dem, der låner flest penge. Mindst låner midt- og vestjyderne samt nordjyderne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*