17. december 2018

Englænderne fravælger nu Spanien

Forbedret sikkerhed får briterne til at vende tilbage til Tyrkiet og Nordafrika

Spanien har de senere år oplevet en stor stigning i antallet af turister. Det har skruet priserne op og samtidig med, at indbyggerne i flere og flere byer i det populære ferieland protesterer mod de mange turister er englænderne begyndt at vende tilbage til bl.a. Tyrkiet, Egypten og Tunesien.

Det er Thomas Cook i England, der kommer med de nye tal for, hvor briterne booker ferie. Hos det store rejsebureau mener man, at det massive turistpres på Spanien primært var relateret til sikkerheden. Og netop sikkerhed har været i fokus i Tyrkiet, Egypten og Tunesien, der alle har oplevet terrorangreb.

Tyrkerne har i store kampagner fortalt om en forbedret sikkerhed, og det har da også givet pote. Hos Thomas Cook nævner man Tyrkiet som den helt store sællert hos englænderne.

I disse dage sender flere engelske rejseselskaber de første gæster til Tunesien efter tre års pause. Flere end 30 briter blev dræbt i terrorangrebet i Port el Kantanoui i 2015, men nu har det engelske udenrigsministerium givet grønt lys til at vende tilbage.

Også Egypten er i kikkerten hos englænderne. De har traditionelt rejst til Sharm el-Sheikh, men problemer med sikkerheden her har gjort Hurghada til den nye favorit i det nordafrikanske land.

Ikke nok med at Tyrkiet, Egypten og Tunesien er væsentlig billigere end Spanien, så er briterne også for alvor begyndt at reagerer på lokalbefolkningens protester mod det stigende antal turister.

På bl.a. Mallorca har antituristgrupper varslet nye demonstrationer, men flere lokale mener, at det er den katalanske regering, der står bag aktionerne rettet mod turister. Aktioner, der skal ses som et led i katalanernes kamp for selvstændighed.


Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*